torstai 7. heinäkuuta 2011

Sairastupa yrittää suorittaa

Koti on aivan suorastaan helvetillisessä kaaoksessa ja meillä vaan lenssun mukanaan tuoma uupumus jatkuu. Siippa nauroi aamulla, että jotenkin niin koko kaaoksen kruunaa se, että olohuoneen lattialla oli lentokentältä ostettu litranen viskipullo. Otettiin siitä naukut illalla ja siihen jäi pullo tönöttämään keskelle kaikkea.

Eilen raahauduttiin nessupakettien, nasolinin ja strepsilsien kanssa päiväksi mökillä ja siippa sai rypistettyä itsestään irti ruohonleikkuun. (Mikä ei suinkaan ole mikään nopein homma meidän pihamaalla. Ei niinkään ne laajat tilukset kuin se, että ruohonleikkuri on sähkökäyttöinen, sähköroikkaa saa koko ajan varoa ja siirrellä ja leikkurin ruohonkeräin on niin pieni, että sitä saa tyhjentää muutaman neliön välein.) Tällä kertaa ruohonleikkuu jäi päivän ainoaksi suoritteeksi, sentään jaksettiin vähän tehdä ruokaa ja syödä mansikoita vaniljarahkan kera.

Kas, hukassa ollut kahvipannun osa löytyi. Vaan eipä siitä taida iloa enää olla, aika kehnossa kunnossa näyttäisi olevan. Huomatkaa siipan kesämieslook. Paljasta pintaa ja tietysti rukkasten lisäksi lantsarit jalassa.
Tätä tulee. Meillä alkaa olla jo vähän sijoitusongelmia...

Olin vähän huolissani pihamme tilasta kun koko viime viikon oli niin kovat helteet, emmekä olleet kastelemassa puutarhaa. Pelkäsin, että meillä ei ole kuin kuivuneet rangat pystyssä kasvimaalla ja palanut ruoho, mutta höpsishöpsis, elämänsä vedossahan kaikki kasvit oli kun ei oltu oltu niitä viikkoon sorkkimassa.

Tyyppi kuvittelee, ettei kukaan nää jos se vähän silpasee kynttilälyhtyä alas...
Kuistin yrttiruukkuja kävivät "syylliset" kastelemassa joten voimissaanhan ne olivat. Kuisti oli varmasti koko viikon pahempi kuin kasvihuone, joten hyvä, että "syylliset" ehtivät käydä niitä vähän pelastelemassa. "Syylliset" ovat siipan serkku ja tämän pikkuserkku. Naiset ostivat muutama vuosi sitten puoliksi siirtolapuutarhamökin ja kiitos heidän supersöpön mökin ja puutarhan, meillekin kävi näin ohraisesti, että piti oma tupa hankkia samalta puutarhalta.

Wohou. Kurpitsoista tulee näköjään varsin komeita. Ainakin lehdet on jo isoja. Tai mistä minä tiedän onko ne oikeasti isoja, mutta ensikertalaisen silmin näyttää aikas hyvältä!
Salaatinlehdet! Vieressä melkoista karsintaa vaativa porkkanarivistö. Ensi kesänä osaan jo ehkä paremmin arvioida sitä kuinka paljon siemeniä kannattaa yhteen lavakauluskasvimaahan laittaa. Nyt niitä on aivan liikaa. Penkeissä on kova tungos, joten täytyy vissiin alkaa tehdä karsintaa...


2 kommenttia:

  1. Investoikaa parempaan nurmikonleikkuriin. Pakollisissa hommissa on paras olla kunnon välineet, muuten työ alkaa nyppimään liikaa. Leveämpi leikkausala, esim. bensakäyttöinen, keräävä ja vetävä malli. Meillä ei kerää ruohosilppua ja omalla lihasvoimalla vehjettä on työnnettävä. Ruohosilppu on erinomaista lannoitetta ja toimii myös maan kostuttajana ja rikkaruohoesteenä kukkapenkeissä.

    VastaaPoista
  2. Joo on käynyt sama mielessä, mutta toisaalta, tuo on kevyt kantaa kellariin säilöön ja pois ja siippa on aika tottunut tuota jo käyttämään. Ja onhan noita syitä vielä yksi: raha ;D
    Miten näitä rahareikiä tässä pikkuisessa mökkipahasessa ja sen puutarhassa VOI olla niin paljon? Hyvä, että on talvi aina välissä, niin ehtii kerätä lantteja kasaan seuraavan kesän juttuihin... :)
    Mutta tuohon rikkaruohoestehyötykäyttöön en olekaan tajunnut noita silppuja hyödyntää, tästä eteenpäin kyllä, notta kiitos taas hyvistä vinkeistä! <3

    VastaaPoista