maanantai 11. heinäkuuta 2011

Päivän parhaat löydöt...

...kannattaa tehdä näköjään omalta vintiltä! Tulin mökiltä käymään kotona, mukanani toin vähän pyykkiä ja takaisinpäin vien jos jonkinlaisia vintin aarteita! (No aarteita ja aarteita, siippa voi olla hieman toista mieltä...) Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni tämän siivousiskun vintille ja nyt kun tulin ottamaan vastaan Matkahuollon lähetystä, ajattelin käyttää odotteluajan hyväksi ja tehdä jotain järkevää. Ja Räyh. Niin sitten mami pisti hihat heilumaan ja parissa tunnissa sain kannettua autoon 6 jätesäkillistä kierrätykseen meneviä vaatteita, kaksi lattiahyllykköä, maton, imurin, tuolin, pahvilaatikollisen keittiökamoja ja tietenkin vietyä hirveän määrän ihan vaan roskaa pois vintiltä. Nyt olen superpölyinen, superhikinen ja odottelen edelleenkin sitä hiivatin Matkahuoltoa. Kiva, en uskalla mennä suihkuun ennen kuin ne tuo sen paketin, kuitenkin muuten soittavat just silloin kun saan väännettyä hanan auki, että "täällä ollaan!"
Mutta ne löydöt! Hartaasti etsityt vaelluskengät löytyivät epämääräisestä nyssäkästä! Äidin kutoma ihana poro-neule löytyi, samoin teininä Irlannista ostamani paksu irkkuneule. (Ai jai, kyllä talvella kelpaa!)


Ja mikä hassuinta, löysin pienen Mishka-karhun, tiedättehän, sen Moskovan olympialaisten maskotin vuodelta 1980! Liityin Facebookissa heti Mishka-karhun faniryhmään. Pikkuinen porsliini Mishka on supersöpö ja täydellisessä kunnossa. Uskomatonta, miten se on voinut säilyä? Ja mistä minä olen saanut sen? Olen ollut kaksi noiden olympialaisten aikaan, enkä kyllä taatusti ole karhua silloin saanut...

4 kommenttia:

 1. Hellyyttävä Mishka <3 aivan täydellinen pikkukarhu. Niin ylpeänä kuvassa poseeraa ;) Kiitos hyvänmielen postauksesta.

  VastaaPoista
 2. Sanopa muuta! Se on vaan niin jotenkin liikkis! Mä tulin kanssa niin hyvälle tuulelle siellä pölyisellä vintillä hikoillessani kun tuon yhdestä laatikosta bongasin. Nyt se on kotona tietokonepöydällä katselemassa maailman menoa!

  VastaaPoista
 3. Teimme automatkan ukkokullan kanssa Neuvostoliiton halki Mustallemerelle kesällä 1979. Silloin turistit ostivat tuliaisensa lähinnä berjoska-valuuttakaupoista. Mekin ostimme matuska-nukkeja, klassista musiikkia ja tulevan olympiavuoden "krääsää". En kyllä kuolemaksenikaan muista, olisinko tuonut sinulle silloin tuon Miska-nallen, mutta mahdollista se on. Taatusti jotain sinulle toin. Ehkä nalle laitettiin talteen, koska olit vielä niin pieni. Ja talteen se on jäänyt. Teimme myös bussimatkan Leningradiin pääsiäisenä 1980. Se oli silloin varsin yleistä, joten nallen on voinut tuoda joku muukin.

  VastaaPoista
 4. Aaah! Voisko olla teiltä? Tämä jäänee ikuiseksi arvoitukseksi, mutta ainakin karhu karhunen on taas paraatipaikalla :)

  VastaaPoista