lauantai 30. heinäkuuta 2011

Reissut ja saaliit

Huonot nettiyhteydet metikössä haittaavat urbaanin ihmisen bloggaamista. Jumantsuikka. Oli meillä touhukas viimeinen lomaviikko tuo mennyt viikko. Ensin tanssittiin häitä Iisalmessa, sitten läiskittiin hyttysiä ja saunottiin ensin Laihialla ja myöhemmin Molpessa. Eilen koukattiin kotimatkalla sintin serkkupojan kolmivuotispäiviä juhlistamaan Tampereelle ja nyt ollaan kotona ja kas, pesukone huutaa tauotta.


Kiva oli olla reissun päällä, mutta on se vaan kivaa olla kotonakin taas.
Sintti oli aamulla lievästi sanottuna hämmästyneen näköinen kun nostin sen pois omasta sängystä. Piti jätkän oikein moneen otteeseen kääntyä katsomaan omaa nurkkaustansa, että onko totta vieköön tilanne tämä, että ollaan kotona? Vähän levottomasti tuo nukkui yöllä, tuntuu, että nuha on painunut sillä kurkkuun, on niin röhisevä ja yskivä. No nyt lötkötellään kotosalla ja kerätään vähän voimia itse kukin.

Reissussa tuli saalista:
 • Hyttysen pistoja kintut kirjavana (Auuu.)
 • Hitosti pyykkiä (Nih. Kovin yllättävää.)
 • Lisäkiloja vyötärölle.
 • Sintille ja minulle nuha. (Näköjään reissu kuin reissu, niin lenssua pukkaa.)
 • Kirpputorilta valokuvakehyksiä ja metallilautasia (Mikä niissä viehättää niin? En tiedä, mutta perustelin mokomat itselleni sillä, että parfyymit tarvitsevat toisen lautasen ja viinipullon alusiakin on talossa vain yksi, joten...)
 • Villatakki ja villasukat sintille (voi tavaton kuinka ihana käsityöpuoti löytyi kun käytiin Molpen väen kanssa rantaravintolassa pizzalla. Anoppi tiesi kertoa, että kaupan pitäjä kutoo, virkkaa, ompelee koko talven ja myy tuotteitaan sitten kesällä käytännössä omakustannehintaan pois. Ja pakko se on uskoa kun villatakki sintille maksoi 12 € ja villasukat 4 €. Ihana kauppa! Harmi, että käteisvarat olivat taas niin rajalliset.)
Jakkarat ovat olleet ulkoruokinnassa muutaman vuoden. Täytyy vähän tuumailla ja googletella, että miten tuon ruosteen saisi näppärimmin irti. Ajattelin maalata rungot mustiksi ja uudistaa päälliset suht alkuperäiselle uskollisesti, mustalla tekonahalla. Tai paksu vahakangas voisi myös olla hyvä ratkaisu... Katsotaan nyt, kaikki ajallansa. Onhan minulla vielä muutkin nämä sintin tulevaan huoneeseen tulevat kalusteet ns. vaiheessa...
 • Miehekkäät saappaat siipalle. Niissä on kuulkaa aika tiukkaa pohjalaista asennetta niissä saappaissa. Vähän ne on isot, mutta kunnon pohjalliset, niin johan kelpaa isännän työnnellä vauvanvaunuja!
 • Kaksi jakkaraa anopin mökiltä. Iskin silmäni ulkona oleviin pikkuisiin metallirunkoisiin jakkaroihin. Voi vitsi, ne tulevat sopimaan täydellisesti sintin huoneeseen kunhan sintti a) saa huoneen b) olen tuolit kunnostanut.
 • Ideoita. (Haluan mm. EHDOTTOMASTI seuraavaan kotiin sormipaneelia. Ihansamamullevaikkavieläeiollaedesetsittyuuttakotia. Pakko saada.)
Anopin pikkumökki on söpö ja kauniisti laitettu sisältä.
Siippa ja J-pappa tekivät keinun. Nyt kelpaa lapsien keinua mummin mökillä!

2 kommenttia:

 1. Oijoi! Onpa Sintti kasvanut nopeasti,jo pieni komea herrasmies!

  VastaaPoista
 2. Juu-u, se on jo ihan tuollainen pikkupoika eikä mikään vauva! :)
  ja kerrassaan ihana pikkupoika onkin! Hössöttävä ja kova touhuamaan. Ne puusta ei-niin-kauaksi-pudonneet-omenat... ;)

  VastaaPoista