sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ruutujen kohdistamisesta

Olisi varmaan vanha kässänmaikkani pyörittänyt silmämuniaan kun kauneimmillaankin sanottuna keskinkertaisilla ompelijan taidoilla varustettu naisihminen menee ja ostaa tuolien päällyskankaaksi ruutuja. Eikä mitään helvetin pepitaa, vaan sellaista kunnon jötikkäruutua, joka on kerta kaikkiaan PAKKO kohdistaa ja kunnolla. Ai jai. Voin kertoa, että oli kyllä kovat paikat ensimmäisen päällisen kanssa, mutta sitten löysin tatsin tekemiseen ja avot! Loput kolme päällistä menikin todella yllättävän kepeillä meiningeillä. En pelkää enää ruutukangasta. (Joskaan en siis kangasta ostaessanikaan tajunnut pelätä. Idiootti. Tässä taas kerran näkee amatöörin ja ammattilaisen eron.)

Hintaahan näille mun tuoleille ei tullut juuri mitään. Tuolit itsessään on saatu ilmaiseksi (täällä tarinaa putsaus-hionta-lakkausvaiheesta), tuolin pehmusteet tein vanhasta mökillä olleesta vieraspatjasta, vanulevyä ostin kaupasta taisi maksaa koko julmettu määrä (otin varmuuden vakuudeksi tuplamäärän, onpahan ainakin) noin 15 euroa. Kankaat oli Ikean ja maksoivat alle 20 euroa. Lakkatölkki maksoi noin 25 euroa. (Ja sitähän on vielä jäljellä ihan hyvin.)

Valmis! Niin makea, ettäettä. (Olen likipitäen ruokottoman ylpeä kätteni työstä)
Siitä se lähtee sitten muotoutumaan.
Sanoiko joku kunnon työvälineistä jotain? Niin, juu, ompelukone toimii osittain. Jostain syystä tuo alalangan "keritsemistoiminto" (voi jeeh, no kyl te tiedätte mitä mä tarkoitan) meni rikki ja piti ottaa vähän innovatiivisemmat keinot käyttöön. Onneksi kätsyllä emännällä on nokkela (lue laiska) siippa, joka keksi ottaa käyttöön luottotyökalun: akkuruuvinvääntimen. Toimi!

2 kommenttia:

 1. Tuolista tuli tosi hieno, kannatti kunnostaa. Puolaussysteemi kannattaisi lähettää Niksi-Pirkkaan. Käsin puolaaminen on aika turhauttavaa hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoleja on oikein kaksin kappalein, joten huoletkin ovat olleet tuplat niiden kanssa :D
   Käsin puolaaminen ON todella turhauttavaa, ekan kerran veivasinkin käsin, ennen kuin tajusin osallistaa tuon peruslaiskan aviomiehen, joka heti keksi kuinka säästää itseänsä...

   Poista