torstai 6. helmikuuta 2014

Kirjakaappi


Viimeisin värkkäyksemme, kirjahyllyt vanhaan vaatekaappiin! Meillä on olohuoneessa upotetut vaatekaapit, joita nyt ei oikein kiinnostanut siinä funktiossaan säilyttää ja tarvitsimme kirjoille hyllytilaa. Meillä on kahden modulin kirjahylly myös makuuhuoneessa, mutta silti puolet kirjoista on ollut muuton jälkeen pahvilaatikossa.

Viimeinkin aktivoiduttiin! Hurraah! Hyllylevyt on ostettu ja maalattu jo viime syyskuussa, kun perustimme maalaamon vanhan kerrostalokotimme pannuhuoneeseen. Sittemmin hyllyt ovat "kaunistaneet" keskeneräistä kaappiprojektia "piilottaen" takanaan vallitsevan laatikkohelvetin.

Viikonloppuna sintti meni mummolle ja vaarille koko päiväksi ja me käärimme hihat. Ensin tietysti maalasin pohjamaalilla, sitten pintamaalilla, sillä välin siippa ruuvaili hyllyihin kannattimia ja mallaili kiskoja.
Maali kuivui kätevästi (ja nopeasti) siipan ideoimalla "teollisuuskuivaimella" (eli raksaimuri, joka päälläollessaan tuuttaa vauhdilla viileää ilmaa, iskettiin kaapin viereen pöhisemään, ja kas kun alkoi ilma kiertää kaapissa ja maali kuivua silmissä infernaalisen mekkalan säestyksellä).

Tyhjennysoperaation jälkeen, maalien ynnä muiden tykötarpeiden hakemisen ja pahvilaatikoiden hajasijoittamisen jälkeen koti näytti taas aivan muuttokohteelta. Huokaus.
Hooverit huutamassa.
Kuivatuksen jälkeen ruuvattiin led-lamppusarja karmin sisäpuolelle ja ruuvattiin kiskot kiinni seinään. Sitten vaan hyllyt paikoilleen, kirjat hyllyihin, betoluxilla vielä kaapinpohja valkoiseksi ja valmis!

Olipa hyvä, että hoksattiin asentaa lamput ENNEN kiskoja ja hyllyjen asennusta...

Kauhean nopsan ja näppärän kuuloista juu, mutta kyllä siihen saatiin perus 12 tuntia upotettua. Ja seuraavana päivänä vielä muutama tunti karmien jne. viimeistelyihin... Mutta kyllä se visio onneksi kantoi (ja kananpaskaseinä...) ja lopputulos on tosi hyvännäköinen. Se on ilmava kokonaisuus, ja vaikka siinä on 16 metriä hyllytilaa, joista täynnä on 14, ei se tunnu lainkaan raskaalta ja massiiviselta.

Pirun piuhat.

Olen tyytyväinen, joskin silmääni häiritsee aivan tajuttoman paljon tuo jokaisen vanhassa talossa asuvan kestoinhokkiongelma: nykytekniikka yhdistettynä olkkarin kahteen pistorasiaan. Eli siis helvetisti piuhaa pitkin lattianrajoja sadalla jatkoroikalla. Grrrh. Kuinka tyylikästä. Olen jo sinut johtokoteloajatuksen kanssa, niin paljon nuo roikat ärsyttää, että ajatus umpirumista koteloinneistakin saa minut onnelliseksi...

4 kommenttia:

 1. Tosi nätti ja säpsäkkä! Ootte edelleenkin siellä ahkeria ja fiksuja. Oispa meilläkin joku... maalais edes seinän... ehkä in my dreams.

  VastaaPoista
 2. Erinomainen idea tehdä vanhasta vaatekaapista kirjoille oma pesä. Tosi tyylikkään ja ilmavan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatekaappitilaahan kyllä tarvitaan sitten muualle huusholliin lisää, että varsinaisesti ei olis olleet nuo kaapit alkuperäiskäytössään turhat...

   Poista