keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kotona käymässä

Sadepäivät ajavat meidät välillä kotiin. Ihan hyvä näin, alkaakin jo olla aika niin kutsutulle "huoltoviikolle" ja puutarhakin nauttii vesisateesta. Olemme nyt majailleet mökillä, mitä, puolitoista viikkoa? Vai kauemmin? Ei kai... Joku sitä minulta eilen kysyi ja hämmennyin yrittäessäni asiaa kalkuloida. Ei mitään käsitystä...
Pari kertaa olemme piipahtaneet kotona hakemassa lisää vaatteita tai laittautumassa juhlakuntoon, mutta muuten tukikohta on ollut mökillä.
Nyt pesukone laulaa. Pyykkiä on taas kertynyt aika paljon. Lakanapyykkiäkin pari koneellista. Kesävierasaika :)

Toin kotiin mökiltä vähän vihreää. Betonimaljakko on Italiasta, vakio visiteerauskohteena olevasta sisustuskaupasta Intran kaupungista. Sarpanevan Orkidea-maljakko on upea häälahja. Takana pilkottaa Bremerin Laatokka valokuva.

On muuten aika kätevää tämä vieraiden majoittaminen "kaupunkikotiin" ja olla itse mökillä. Yöksi kaikki saavat oman rauhan ja kunnon sängyt. Siipan siskon perhe on ollut käymässä pari päivää. Vilske on ollut ihana kun kolme minikokoista serkusta touhuaa. Maanantaina koko porukka oli Sea Lifessa ja meidän seitsenkuinen sinttikin oli ollut aivan liekeissä. Puolentoista tunnin kierros oli ollut yhtä hihkuntaa ja pompintaa. Minä yhytin koko köörin töiden jälkeen keskustasta ja siinä vaiheessa ukot istuivat viinilasit kädessä Stokkan ravintolassa, siipan siskot olivat shoppailemassa ja kaikki kolme pikkupentua pilkkoi hirsiä rivissä. Mikäs oli siinä ukkojen nauttiessa viinistään! Tiistaina valokuvia alkoi tipahdella sähköpostiin työpäivää piristämään Korkeasaaresta. Illalla koko porukka, lapset ja aikuiset, olivat posket punaisina väsymyksestä.


Tänään kuultiin surullisia uutisia. Anopin koira liiteli tänään autuaammille haukuntamaille. Koiranroikale on ollut melkoinen persoona rastaantuvine turkkeineen ja höpsöine puuhineen. Kaikille tulee sitä iso ikävä. Eniten surettaa anopin puolesta joka joutui tekemään raskaita päätöksiä ja hyvästelemään pitkäaikaisen ystävän.

Malja koiruudelle! Elämäsi oli hyvä ja toi paljon iloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti