lauantai 26. maaliskuuta 2011

Hyvää syntymäpäivää 2x E ja 1x J!

Tänä viikonloppuna juhlitaan peräti kolmen rakkaan ihmisen syntymäpäiviä. Tänään iltasella hilpaisimme muutaman korttelin päähän ystäväpariskunnan kekkereille ja huomenna käymme rutistamassa 13-vuotiasta kummityttöäni. (Mihin se aika taas livahti? Miten minun pikkuinen kummityttäreni voi aloittaa jo yläkoulun?)

Leivoin päivällä mahtavan tuoksuisia kuppikakkuja kavereiden juhliin. Kun vauvauinnin jälkeen käväisimme ruokakaupassa niin nappasin mukaan vielä sellofaania ja lasilautasen niin saan ne nättinä pakettina vietyä perille. Lasilautanen on tosi perussiisti ratkaisu, se ei sekoita kenenkään kattauksia ja sen voi saaja hyvin pistää vaikka seuraavalle leipomusten saajalle kiertoon. Maksoi Tarjoustalossa 3,5 euroa, joten ei paha investointi...
(Monessa seuraamassani blogissa on muuten viime aikoina tehty aivan ihania kuppikakkuja, notta kiitos vaan heille leivontainnon sytyttämisestä, nam.)






Yhdistelin parista eri reseptistä tämänpäiväisen kokeilun ja hyvää tuli näillä vermeillä:
1 kypsä päärynä pieniksi kuutioiksi pilkottuna
2 banaania soseutettuna
1 kananmuna
noin desi sokeria
300 g jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
100 g voisulaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
Sekoitetaan aineet kevyesti ja nostellaan muffarivuokiin. Paistetaan noin parikymmentä minuuttia ja jäähtymisen jälkeen levitetään pölysokerista, tipasta sitruunamehua ja maustamattomasta tuorejuustosta tehty tahna muffareiden päälle.

Isoja muffareita tuli tuosta taikinamäärästä 9. Olisi ehkä kannattanut laittaa pienempiin vuokiin, nyt ne oli kyllä aika massiivisia jötiköitä, mutta erittäin hyviä ja meheviä, täytyy sanoa!

Oli kyllä kivat juhlat, siippa ja muu juhlaväki lähti jatkamaan Kuudennelle linjalle, me lähdettiin sintin kanssa vaunuttelemaan kotiin. Huomenna jatketaan synttäröintiä, nyt vähän unta niin jaksaa taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti