lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kirjahyllyn aarteita osa 2

Marsipaania... Paljon... Hmmm. En ole varaukseton marsipaanin ystävä, mutta eittämättä sillä saa aikaiseksi upean näköisiä kakkuja. Pääsiäinen lähestyy ja ensimmäinen äitienpäiväni myös, josko jompaan kumpaan juhlaan väkertelisi kakkusen...
Keittokirjat! Aah ja ooh! Ja erityisesti leivontakirjat! Tupla aah ja ooh. Nyt kun yritän vimmaisesti päästä eroon raskauskiloista, näyttävät Ulla Svenskin paakkelssit erityisen ja jumalaisen hyviltä ja varmaan siksi tuo kirja meille päätyikin... Jos edes sitten unelmoi herkuista...
Kakkukirja on kovin kaunis ja ensimmäisten selailujen perusteella siellä on myös kokeilemisen arvoisia reseptejä. Mutta tottavieköön täytyy kriittisesti tuumailla tuon marsipaanin kanssa... Moni kakku päältä kaunis, niinpä.
Olen myös huomannut, että vaikka keittiöstä löytyy keittokirjoja yli 60, on niiden käyttö määräänsä nähden hävettävän vähäistä... Mutta hamsteri, mikä hamsteri, käpäliä on vaikea uusista kirjoista erossa pitää...
Alimmassa kuvassa on kuitenkin pari viimeaikoina ahkerassa selailussa ja käytössä ollutta kirjasta tai lehteä. Muffinssikirja on tarttunut matkaan jostain alelaarista vuosia sitten, mutta sen ohjeet ovat kyllä kaikkea muuta kuin alelaaria. Erinomaisen simppeleitä ja hyviä ohjeita. Vai olisiko trendikkäämpää sanoa kuppikakkuja? Vai onko niillä joku ero? Saatan olla vähän yksinkertainen, mutta ihan justiinsa en sitä eroa tiedosta...
Glorian ruoka ja viini -lehden joulunumero 2010 puolestaan oli aivan nautinnollisen hyvä numero. Erityisesti sydämeni sulatti tuo kuvan taatelikakku. Korvasin ohjeessa mainitut omenapalat siirtolapuutarhan omenoista tehdyllä soseella ja lopputulos oli mehevä ja superherkullinen kaakku joka myös säilyy hyvin. Ajattelin, että tuota ohjetta voisi hyvin soveltaa hieman keveämmäksi ja tehdä sitä vierasvaraksi pakastimeen. Kyllä se niin hyvä kakku oli, että ansaitsee oman kevätversionsa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti