maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kierrätyskeskus

Sintin syntymän jälkeen meillä on lisääntynyt kierrätettävän pahvin (maitokorvikepöntöt), lasin (pilttipurkit) ja metallin määrä räjähdysmäisesti. Vanhat systeemit eivät enää kertakaikkiaan riittäneet, joten hetken sormi suussa asiaa tuumailtuani virittelin Risto-Matti Ratian Saaristo-sarjan puuarkun kierrätyskeskuksen rooliin. Tuo puuarkku on seilannut meillä parissakin eri paikassa ja kulkenut minun matkassani jo viitisentoista vuotta, mutta nyt se oli jo hetkeksi haudattu ullakolle odottamaan siirtoa mökille, kunnes keksin tuoda sen tuohon keittiöön "lajittelukeskukseksi".
Vanha pullokori siirtyi pesun kautta sintille lelukoriksi ja keitiöjakkara sai väistyä makuuhuoneen puolelle, niin mahtui uusi uljas kierrätyskeskus keittiöön.
Tänään sain myös vihdoinkin tartuttua toimeen ja vahasin arkun uudelleen. Kuultovalkoinen pinta on saanut vuosien saatossa snadisti osumaa, joten vahaus todellakin teki terää, nyt on arkku taas kuin uusi.
Mutta täytyy sanoa, että on se kyllä kummallista miten kauan taas tuonkin homman hoitamiseen meni, vaikka todellinen työaika oli lopulta vajaa tunti kun vain tarttui toimeen...

Työvälineet. Pari vanhoja sukkia vahan levittämiseen, käsiin suojaksi kumihanskat.
Osmo colorin vaha on parhaaksi havaittu. Tällä samalla purkilla on käsitelty myös mökin keittiön työtaso ja avohyllyt. Riittoisaa tavaraa!
Tadaa! Sehän on kuin uusi, ihan silmiä häikäisee!
Kyllä on muuten pistämätön kierrätyskeskus! Arkku on nyt ihan elementissään. Ostin sen sisälle Ikeasta setin kapeita muoviroskiksia (3 kpl/ 9,90 €) pahveja, lasi- ja metalliroskaa varten. Loppuosa arkusta on pyhitetty lehtiroskille ja pullokassille. Ja kas vain, hyvin ja sopuisasti mahtuvat kaikki paikoilleen. Samalla rytäkällä lähti siis myös epäsiisti lehtiroskiskori eteisen feng shuita pilaamasta.

Kaksi muoviastiaa mahtui hyvin tuohon pitkälle sivulle. Tyhjässä kohdassa on lehtien paikka. Tuohon pieneltä näyttävään koloseen mahtuu vajaan parin viikon paperijätteet.
Vähän on pataansa saanut poloinen...
Arkku paikallansa, mutta tässä vielä nuhruisena.

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtava idea piilottaa kierrätyskeskus arkkuun! Meilläkin on kotona sama ongelma ettei oikeen tiedä mihin noi pahvit sun muut pitäis piilottaa. Tätä ideaa aion kyllä kopsata :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja on muuten toiminut tosi hyvin!

    VastaaPoista