perjantai 22. huhtikuuta 2011

Aviomies teki sängyn

Kätevä mies pyöräytti iltasella meille sängyn. Päästiin erinnäisten nyssäköiden (kuinka yllättävää) kanssa eilen illalla mökille ja siippa alkoi heti rakentaa meille makuunurkkaukseen sänkyä.
Sängyn tekemisen edellytyksenä oli se, että lattia on saatu lakattua ja jalkalistat asennettua. Nämä ehdot täyttyivät viime viikon lattianlakkaus uurastuksen ansiosta. Ja kyllä muuten kannatti kärsiä ne lakkahuurut! On se lattia sen verran hieno nyt. Sen värikin shiftaa yllättävän hyvin tuvan lautalattian sävyyn.

Tähän tulee sänky! Pienessä mökissä ei neliöillä kerskuta, mutta neliöiden hyötykäytöllä kyllä...
Heeetkinen... Onpa harvinaisen epäselvät kokoamisohjeet...

Sänky rakennettiin normaalia korkeammaksi jotta saamme sängyn alle kipeästi kaivattua säilytystilaa. Sängyn jaloilla on korkeutta 50 cm, joten nyt voidaan sitten hankkia tosi reippaan kokoisia muovisia pyörillä varustettuja laatikoita. Vielä täytyy tehdä kaapinovet sängyn jalkojen eteen, nyt se näyttää vähän hassulta, ihan kuin sänky olisi vahingossa venähtänyt liian korkealle. Uskon, että kun saamme jonkinmoiset kaapinovet asennettua niin kokonaisuus näyttää huomattavan paljon järkevämmältä.

Nurkkaus toisesta suunnasta, oviaukko vasemmalla vie tupaan ja suoraan edessä on huussin ovi. Kuten kuvasta huomaa, sängyn kehikko tulee todella kiinni oviaukkoon ja tuohon pieneen tilaan, jossa kuvassa on nyt sälepohjapinkat pystyssä, on pystytetty sintin matkasänky. Eli napakkaa on, mutta mahdutaan!
Siippa viiltelee patjoja kuistilla.
Ai että! Tässä kello huitelee puolta yötä ja sänky alkaa olla sillä mallilla, että voidaan koenukkua se yön yli! Tänään viimeisteltiin sänky ja kattolistat. On hieno! Olispa kotonakin yhtä viimeisteltyjä ja pedantteja jiirejä..
Kustannuksiahan näistä aina kertyy, vaikka pienellä budjetilla tehdäänkin.
Makuunurkkauksen viimeistelyyn on uponnut jos jonkinlaista tilpehööriä ja euroja sen mukaisesti:
- venelakka ja tärpätti yht. n. 60 €
- patjat Ikeasta yht. 78 €, makuunurkkaus on epästandardin levyinen joten patjoja piti hieman kaventaa, jotta ne sopivat paikoilleen. Etolastahan saa valmiiksi mittaan leikattuja vaahtomuovipaloja, mutta heidän vastaava 10 cm paksu vaahtomuovi olisi maksanut tuossa tarvittavassa 135 x 200 koossa piirun vajaa 200 euroa! Säästimme siis todellakin pitkän pennin sillä, että leikkasimme itse noista valmispatjoista ylimääräiset pois...
-sijauspatja on vanha. Ostettiin talvella kotiin uudet sijarit ja säästettiin tuo vanha ihan hyvässä kunnossa oleva sijari tänne mökille.
- sälepohjat Ikeasta yht. 30 €, näitäkin jouduttiin tietysti tuunaamaan oikean levyisiksi.
- lautatavara ja ruuvit "köyhien stokkalta" n. 20 €
- listat, uusi (entistäkin kömpelömmän näköinen) jiirisaha, nauloja jne... n. 100 €

Viime yö nukuttiin uudessa upeassa sängyssä ja täytyy sanoa, että voittaa kyllä tuon puusohvan lätyskäisen patjan päällä kärvistelyn mennen tullen. (Sori vaan Ristomatti, sun sohvas on ollut loisto-ostos ja kestänyt käytössä jo liki 15 vuotta ja varmasti pötkii ainakin toisen mokoman vielä, mutta parivuoteeksi levitettäessä patja on kyllä kolottavan ohkainen, ei siitä mihinkään pääse...)

Aamusella. Sintti ja siippa mornaantumassa. Sintti tuli tarkastamaan onko sängyssä hyvä köllötellä. Kyllä oli ja ikkunasta oli mukava tuijotella ulos pitkänperjantain aamuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti