maanantai 21. lokakuuta 2013

Lamppukaunotar

Tämä oli meidän uuden kodin pikkueteisessä "nikotiiniluolassa".  Lamppu täytyy huolellisesti putsata ja tarkistaa johdon kunto, ties milloin sitä on viimeksi huollettu. Ajattelin sitä vähän keittokomeron ikkunan eteen... Tai johonkin muuhun sellaiseen kohtaan missä tuo pienokainen sopii mittasuhteisiin... Lamppu on Idmanin tuotantoa, olemme yrittäneet vähän googletella, että olisiko ihan Paavo Tynelliä, mutta ei olla kyllä tällaista bongattu, eli en edelleenkään tiedä... mutta oli tai ei, kaunis se on!


Uusi koti on muuten yhdistetty (jo kylläkin kuulemma talon rakennusvaiheessa) kaksiosta ja yksiöstä. Yksiö on ollut alivuokralaiskäytössä ilmeisesti vuosikymmenten saatossa pitkiäkin aikoja. Ja jossain vaiheessa joku vuokralainen on ollut todellinen korsteeni, kuka hän onkaan ollut, hän on kyllä erittäin suurella hartaudella röökannut, kessuttanut, kierinyt tupakoissa. Ilmeisesti, ehkä, otaksumme, että putkiremontin yhteydessä muutama vuosi sitten yksiön puolta on vähän rempattu lasikuitutapetilla ja uudella muovimatolla, epäilemättä siksi, että kessunhaju ei muuten ole lähtenyt pois... Nyt kun me revimme lasikuitutapetit pois ja muutenkin löyhyttelimme pintoja, alkoi kyllä haista ja pahasti. Jossain vaiheessa olin kauhuissani, että emme pääse hajusta eroon, mutta kyllä ongelma poistui melkoisen hyvin kun saatiin rakennusjätteet ulos asunnosta. Huh, onneksi.

Hoh, siis pitkä pohjustus sille miksi luulen, että lamppu on saanut kaikessa rauhassa pikkueteisessä roikkua: kukaan ei ole kunnostanut pikkueteistä ties miten pitkään aikaan, nikotiiniluolaa on fiksattu vain huoneen puolelta, ei eteisestä, näin ollen kukaan ei ole myöskään tuhonnut sieltä tätä söpöliiniä. Hyvä niin! Hyvä meille!

2 kommenttia: