lauantai 5. lokakuuta 2013

Remonttipäivät 6 ja 7: Tulitikut silmiin

Nyt ollaan tehty todella intensiivisesti remonttia viikon verran. Tasan viikko sitten saatiin avaimet ja viime sunnuntaina startattiin tämä remonttisirkus.

Eilen teimme siipan kanssa koko päivän töitä raksalla, on kyllä hyvä, että meillä on molemmilla kesälomia jäljellä. Ei tämä kyllä pelkillä iltapuhteilla onnistuisi tällä aikataululla.
Saatiin maaliruiskulla maalattua kaikki katot sekä molempien makuuhuoneiden seinät. Sotku on tajuton. Hyvistä suojauksista huolimatta (suojauksien asentamiseen meni myös tosi paljon aikaa...) maaliruiskun maalia on joka paikassa, ihan niin kuin jo aikaisemminkin totesin täällä: ei voi suositella asutussa asunnossa käytettäväksi!! Tosin tuo meillä käytössä oleva ruisku on melkoisen jämäkkää tekoa ja vaatii ryhdikkään kokoisen kompressorin toimiakseen. Se kompressori kun jylähtää käyntiin, niin naapurilla hyppii astiat kaapissa. Aika äijää. Ehkä niitä on vähän kevyempiäkin masiinoita markkinoilla, jotka vois toimia myös asutussa asunnossa. En osaa sanoa.

Anteeksi, mutta teiltä on tippunut hieman maalia tuohon lattialle...

Tänään oli aikeissa viettää lupsakan mukava remontointipäivä kolmevuotiaan kanssa. Sepä oli yhtä suurta hullunmyllyä. Näin sen kummemmin yksityiskohtia mehustelematta.
Huomenna tehdään niin, että toinen on sintin kanssa himassa ja toinen raksalla, sintti pääsee hetkeksi leikkimään ystäviemme luokse (pelastajat) ja sillä välillä me teemme töitä yhdessä hullunkiilto silmissä.
Kyllä me jotain saatiin tänäänkin tehtyä, ei siinä mitään! Ja päätettiin myös pitää yllä hyvää tuulta vaikka väkisin. Eteneeetenee! Tsempattiin toisiamme samalla kun pyyhin maaleja irti sintin haalarista ja siippa kuori vahingossa maalitelalla makkarin kattoa palan alas...

Loppuviimein saatiin kuitenkin parit katot maalattua toiseen kertaan, aloitettua tasoitetapetin asennuksen olohuoneeseen ja maalattua pintamaalin sintin huoneeseen (hurraa!). Sintin huoneeseen täytyy enää asentaa tapetti yhdelle seinälle, maalata ikkunalauta, ovenpielet ja komeron ovet. Ja sitten se on meidän puolesta valmis odottamaan lattian asennusta!

Sintin huoneeseen tuli (ylläriylläri!) harmaat seinät, niin kuin tulee kaikkiin muihinkin huoneisiin. Suht särmä tuo rajaus, jesh!

Rahaakin on taas saatu poltettua. Sintti ja siippa kävivät rautakaupassa hakemassa TAAAAAAAAS lisää pohjamaalia (hain 18 litraa eilen, tänään siippa haki taas 18 litraa, yhteensä kun tuo vikakin pönttö on seiniin ja kattoon lotrattu on meillä mennyt 63 litraa pohjamaalia. Not bad.) Yhteensä eilisen ja tämän päivän rautakauppalaskut olivat taas reilut 200 euroa. Maalipönttöjen lisäksi näillä reissuilla matkaan tarttui myös 15 litraa seinäliimaa ja 5 maalarinteippirullaa ja pari maalitelaa & sutia. Josko näillä selvittäisiin viikonlopun yli...

Olohuoneessa päästiin myös vauhtiin. Katosta tulee ihan ookoo, onhan se kuin pakanamaan kartta kun oikein niskojansa nakkelee, mutta se on kuitenkin valkoinen ja katossa kiinni, toisin kuin edeltäjä maalikerros...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti