lauantai 19. lokakuuta 2013

Lattiaviikko ja vanerit vilisee silmissä

Lattiahiomakone. Ehdoton. Loistava. Just näin.

Raksalla on menty tämä viikko lujaa. Ja lievällä paniikkimeiningillä, vaikka ollaankin kilvan toisillemme vakuuteltu, että hyvin etenee! Ei hätää! Homma hanskassa! Ja ehkäpä juuri sen takia hommat ovat edenneet ja olemme puskeneet menemään sinnikkäästi ja sisukkaasti, vaikka eteen on tullut pikku mutkia ja aikasyöppöjä ynnä muuta. Mutta väsyttää, voi tavaton kuinka väsyttää (ja silti nytkin kökin hereillä...)

Meidän makuuhuoneen lattiahan se sieltä alkaa kokoontua!

Raksapäivät 16 - 22 ovat olleet lattiaa, lattiaa ja lattiaa.
En enää pysty edes muistelemaan, että mitä tapahtui minäkin päivänä, mutta sanotaan nyt näin, että hommia on riittänyt, pakuja vuokrattu, vaneria leikattu ja puuta halkaistu. Satoja metrejä. Perjantaina raahattiin loput esityöstetyt puumateriaalit työmaalle, velipoika laski höylänneensä 500 metriä lautatavaraa. Siihen samaan kasaan tuli sitten vielä 30 vanerilevyä. Kasa oli aika jäätävä, mutta kovasti se on huvennut viikonlopun aikana.
Uskomatonta kyllä, mutta olohuoneen lattia on valmis. Se on kaikkien eri työvaiheiden jälkeen saanut pintaansa paitsi Ottossonin kermanvärisen pellavaöljymaalin, (jota myy ainakin Roseborg Oy. Verkkokauppatilaus toimi moitteetta ja maali on aivan tajuttoman hyvää ja laadukasta. Sitä menee todella vähän, pitää hieroa puuhun ohuena kerroksena ja jälki on todella kaunis, jättää puunsyyt näkyviin, mutta peittää) MYÖS pellavaöljyvahan, joksi valikoitui sintin kummitädin suositusten avulla Allbäckin valkoinen vaha, jota puolestaan myy mm. Rakennusapteekki. Vaha on niin ikään todella hyvää tavaraa. Ai että!

Meidän makuuhuoneen lattia illalla juuri ennen kotiinlähtöä. Tuplexit on levitetty, vaneroinnit paukutettu ja lattialautojen asennus päässyt hyvään vauhttin!
Eteisen lattia tänä iltana juuri ennen kotiin lähtöä. kaksi kerrosta pintakäsittelyä. (Pikkasen sai siippa kuroitella, että sai vessasta valot pois kun lattia on märkä... heh)
Sintin huone! Huomenna maalaus! Jeheee!!!

Myös eteisestä on jo käsitelty puolet (jep, puolet, toista puolta ei voi käsitellä ennen kuin sintin huoneen lattia on käsitelty...) LISÄKSI tänään saatiin maalausta vaille valmiiksi sintin huoneen lattia! Veljeni on ihan vakikalustoa nyt syyslomansa aikana raksallamme (maksamme kyllä hänelle oikeata palkkaa siitä, ei tässä nyt sentään ihan ruveta teinejä riistämään...) ja sen lisäksi meillä on onnekkaasti huikeita ystäviä, jotka ovat jeesanneet raksalla mahdottomasti. Tänäänkin oli yksi kaveri hiomassa ja kittaamassa sintin lattiaa, ja huomenna paikalle pelmahtaa oikein pieni joukkio! Ja lapsenvahtitilanne on ollut mainio nytkin, kun vanhempani ottivat sintin leikkimään koko päiväksi.
Huomenna vuorotellaan siipan kanssa sintin vahtimista, mutta kyllä tämä tästä! Kyllä tämä tästä! Vielä on urakkaa jäljellä enemmän kuin riittävästi, mutta jotenkin tuntuu siltä, että homma sujuu aika hienosti kun meidän makkaristakin on jo kolmannes laudoitettu ja pikkueteistä aloitettu. WUHUU!

2 kommenttia: