tiistai 8. lokakuuta 2013

Remonttipäivät 9 ja 10: Kyllä tämä tästä!

Kesälomalla on hyvää aikaa tehdä remonttia. Maanantai ja tiistai ovat menneet aikamoisen työntäyteisesti! Sintti oli maanantaina tarhan jälkeen tätinsä kanssa sirkuksessa ja tänään tarhakaverin luona leikkimässä, joten ollaan saatu nipistettyä iltaakin remontille. Tarpeeseen. Sanon ma.
Mutta on myös tapahtunut!
Molemmissa makuuhuoneissa on tapetit! Ikkunalautojen, listojen ja väliovien maalaaminen on hyvässä vauhdissa! Pikkueteinen on saanut yhden kerroksen pohjamaalia! "Paraatieteinen" on VALMIS! KEITTIÖ ON PURETTU!

Meidän makuuhuoneen tapetti Hanna Werning-mallistoa, Borås-tapetilta (67 e/rulla, Töölön Värisilmästä) Se on UPEA.
Tässä vaiheessa vaatii vielä vankkumatonta uskoa remontoijilta, että lopputulos on justiinsa niin makea kuin mitä on suunnitellut. Ihan se ei mielestäni vielä se visio näistä kuvista välity, hih!
Sintin huoneen tapetti, Wallpapers by Scandinavian designers, Borås-tapetilta (niin ikään 67 e/rulla Töölön Värisilmästä)

Ja 50-lukulaiset kaapit saatiin ehjinä ulos keittokomerosta, joten nyt ne voidaan hyödyntää mökillä ja sintin huoneessa. Ihan parasta! Suurena huolenamme oli, että aidot, umpipuiset kaapit eivät hevillä keittiönseinistä irtoa ja menevät ns. tuhannen päreiksi, mutta onneksi ei! Jos vain tuo keittiö olisi ollut hieman suurempi kuin 4 m2, olisi alkuperäiset kaapit varmaan pystytty hyödyntämään ihan keittiössä, mutta hyvä tämä on näinkin, ei ainakaan mene kaatopaikalle.

Keittiö!
Pientä laittoa vaille... Tiskipöytä siirtyy varastoon odottamaan pääsyä mökille.
Ja tulihan sitä käytyä taas rautakaupassakin. Olen rakastunut Herttoniemen Starkkiin, jos haluat umpihirveitä Vallilan polyamidinukkamattoja, niin suunnista toki johonkin suureen nimeltämainitsemattomaan rautakauppaan (ihan sama kumman ison ketjun...), mutta jos haluat oikeasti löytää remonttiaineksia, mene Herttoniemen Starkkiin. Siellä ei kuulkaa kikkailla ja minä olin aivan valinnan vaikeuksissa tasoitemassarivistöjen äärellä (joita ei erään ison rautakaupan myyjän mielestä ollut olemassakaan kun ko. tuotteita heiltä etsin...) Tällä kertaa ei tarvinnut ostaa enää pohjamaalia, mutta harmaata pintamaalia tuli mukaan 9 litraa (n. 92 euroa sävytyksellä) ja tasoitemassaa 10 litraa (48 e). Yhteensä tuota pintamaalia on mennyt nyt vajaa 20 litraa, mikä on varsin maltillinen määrä mielestäni... Sillä on kuitenkin maalattu kaikki huoneet. Miten paljon tuota kallista pintamaalia olisikaan seinät hörppineet, jos emme olisi lotranneet kymmeniä litroja pohjamaalia alle? Aivan... Se pohjamaali kuitenkin maksoi vain 47 euroa/ 18 litraa... Joten kannattaa lotrata sitä pohjamaalia. Ihan helkutisti...

2 kommenttia:

  1. Onpas teillä muodikas keittiö, niin rouhea!!! Kävin juuri hakemassa rautakaupasta 9 litran pänikän Remontti-Ässää, hinta 105 euroa + sävytys. Ei kannata ihan joka paikkaan tuollaisilla hinnoilla maalia sivellä. Toisaalta aina ei kannata säästää. Kymmenen vuotta sitten maalasimme keittiön seiniä halpismaalilla ja sen kyllä huomasi aika pian. Halpismaali olisi kelvannut pohjamaaliksi, mutta pinta sitten paremmalla maalilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, ensin lotrataan halpismaalilla ja päälle kunnon kamaa. Varsinkin meillä nyt kun vedetään noita ns. kananpaskaseiniä läpi, niin ne imee aivan hirveästi maalia, joten sinne ei totta vieköön kannata lotraa remontti-ässää tai jokeria... ei ainakaan tällä tulotasolla... :D

      Poista