sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tänään haravoin lunta

joskin siihen löytyy ihan järjellinen syy. Jos nyt mikään syy voi olla järjellinen sille, että haravoi lunta. Mutta siitä episodista enemmän kuvateksteissä...

Me ollaan oltu koko pääsiäinen mökillä. Tultiin torstai-iltana ja huomenna pakkaamme perustavaroiden lisäksi hirveät läjät likaisia astioita mukaamme. Olemme eläneet torstaista asti kahdella vesitonkalla, eli yhteensä 30 litralla vettä. Alkaa muuten vedellä viimeisiään ne pöntöt, ei noilla liruilla enää astiavuoria tiskata. Huomenna kiikutetaan ne pesulle vanhempieni tiskikoneeseen. Itse menemme ko. paikassa ihan ensimmäisenä saunaan (isä jos luet tätä, niin laitatko saunan päälle siinä kolmen hutikoilla?) sillä yllättäen tuo 30 litraa ei varsinaisesti ole myöskään suihkuihin riittänyt ja vasta sen jälkeen ollaan valmiita istumaan sivistyneesti päivällispöytään. Ja ne tiskit kiikutetaan sitten illalla puhtaina takaisin mökille. Näin me ollaan tää järkeilty.

Meidän omenapuut ovat joutuneet olemaan oman onnensa nojassa koko sen ajan kun me olemme mökin omistaneet. Koskaan ei oikein olla uskallettu alkaa niitä harventaa. No nyt harvennettiin. Ja varmaan jonkun mielestä väärin ja väärästä kohdasta, mutta tuumattiin, että nyt on vain pakko päräyttää jostain kohta homma tulillensa. Savottaa riittää, sillä se mekin ymmärrettiin, että kaikkia leikkauksia ei voi kerralla tehdä. Jännä nähdä mitä kesä tuo tullessaan...

Rapatessa roiskuu. Ja niin muuten roiskuu myös hakettaessa. Pyöräytettiin oksia silppurin läpi sen sortin määrä, että haketta tuli yhteensä 200 litraa! 200 litraa! Kyllä maar nyt on perennapenkeille tulossa hienot hakkeet. Ja kyllä, tämän takia piti lunta haravoida. Lumen eli nurmikon päällä oli varmaan 10 litraa haketta kun tuo masiina tuuttaa mihin sattuu. Piti vähän siivota, ettteivät jää siihen keskelle ruohikkoa mätänemään. Niin, että ihan järkisyy haravoinnille.
Mutta kyllä on ihan mahtavaa olla mökillä! Laskettiin tuossa, että meillä oli tässä välissä 3 kuukautta talvilepoa. Mun mielestä tässä voi jo ihan hyvällä omalla tunnolla olla sitä mieltä, että käyttöaste meidän mökillä on varsin korkea. Ja hyvä niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti