sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lapiolle töitä

Nyt se on alkanut! Kevät! Lumi sulaa! Ja lumi muuten sulaa tosi vauhdikkaasti koska siippa on kärsimättömänä sitä sirotellut varjokohdista enemmän auringon puolelle. Heh. Meistä on kehkeytymässä aitoja puutarhahulluja. Tänään päästiin jo möyhimään uusi kukkapenkkikin aurinkoiseen kohtaan talon seinustalle. Kyllä se maa oli jo sula! Samaa ei voi sanoa kompostorin multapaakusta... Mutta niin sinnikäs sitä on aloitteleva tarhuri, että kaiveli kompostia ja sen nurkkia niin kauan, että löytyi se auringon jo sulattama kohta josta yksi kottikärryllinen mehevää mustaakin mustempaa multaa saatiin uudelle kukkamaalle. Oi onnea! Meillä on kaksi isoa puutarhajätekompostia ja tänä keväänä ensimmäistä kertaa saamme "itse tehtyä" multaa käyttöön. On se vaan aika makeeta!

Parhaimmillaan olimme kaikki kolme saman neliön sisällä. Pikkuapulainen on verraton. Se maistelee kiviä ja multaa ja sirottelee niitä luovasti.
Hommiahan tässä riittää. Nyt möyhimme, rajasimme ja siivosimme mökin seinää muutaman metrin. Koko mökki pitäisi nyt kiertää samoissa puuhissa ympäri. Hankkia lisää kiviä, perata ja suojata maisemointikankaalla jnejne... Mutta mikäs tässä puuhaillessa!
Kukkapenkki näyttää niin nirhoisen pieneltä nyt, mutta kunhan saamme siihen kylkeen polun valmiiksi ja polun toiselle puolelle toisen kukkapenkin niin johan alkaa olla komeata!

Tänään oli kyllä fantastinen päivä. Vaikka meillä kyllä meni alkuperäiset suunnitelmat uusiksi kun sintillä on silmätulehdus ja lounastreffit kaveriperheen kanssa piti perua. Niin hirveän näköinen tuo meidän pikku piltti, että sääliksi käy. Ja vielä karmeamman näköinen suloinen pieni poikamme oli sen jälkeen kun hän oli ollut ulkona tuntikausia ja naama oli mullassa, räässä ja rähmässä. Sieltä kaiken sonnan välistä sitten paistoi kaksi pikkaisen verestävää ja turvonnutta silmää... Tosi söpö lapsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti