sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Työnjakoa 2

Siippa on vähän hurahtanut kokkaukseen. Tai siis, ainahan se on tykännyt laittaa ruokaa niin kuin itsekin tykkään, mutta nyt se on tuolla köökissä aloittanut ihan tosissaan miettiä. Naureskelin sille, että kohta se saa sitten perustaa oman blogin, jos oikein innostuu, mutta siihen asti mä voin loisia siipan tekemisillä täällä.
Jotenkin en vaan ollut ehtivinäni tätäkään kirjoitusta tekemään viime viikonloppuna, mutta hyvän ruuan muisto ei ole yhdessä viikossa haihtunut, joten laitetaanpa nyt!


Viime viikonloppuna siippa teki meille alkupalaksi lohitartaria inkivääri-valkosipuli-korianteri-öljyllä ja pääruuaksi lampaanfilettä kecap manis-kastikkeella, valkosipulilla ja limellä. Lisäkkeenä oli ihan perus basmati-riisiä, mutta tuumittiin molemmat, että siipan muutaman viikon takainen bataattisose raastetulla inkiväärillä olisi kyllä ollut tuon lampaan kanssa mainiota ja sopinut paljon paremmin kuin varsin vaatimaton valkoinen riisi. Nämä kaikki ruoat olivat helppoja tehdä ja ohjeita ei sinänsä edes tämän aterian valmistamiseen tarvitse.


Lohitartaria varten siippa raastoi inkivääriä "hyvältä tuntuvan" määrän ja sekoitti auringonkukkaöljyyn myös "sopivasti" valkosipulia (muistikuvan mukaan 2 kynttä) ja silppusi ruukullisen korianteria mukaan. Pieneksi pilkotun lohen sekaan siippa rouhaisi vähän suolaa ja pippuria. vasta juuri ennen tarjoilua sekaan pyöräytettiin tuo mausteöljy. Ja siinä se, herkku oli valmis.
Lampaat kecap manis-kastikkeella oli yhtä helppo. Kevyt marinointi yllämainituilla aineilla ja pannulle tirisemään hetkeksi. Julmetun hyvää. Kala ja liha olivat molemmat Hakaniemen hallista tuoretta ja mehevää, joten sekin kyllä edesauttoi herkkujen hyvyyttä...

2 kommenttia:

  1. Aaa..mulla on vesi kielellä! Ehkäpä kohta ehtis keskittyä kokkailuun kun muuttorumba alkaa olla voiton puolella! T.H

    VastaaPoista
  2. Uuuh, tsemppiä rumbailuun! Ihana sitten uudessa kodissa kun tavarat on paikoillaan tehdä ekat kunnon sapuskat! :)

    VastaaPoista