lauantai 24. maaliskuuta 2012

Työnjakoa 1

Jahhas, taas on reipas viikko vierähtänyt sitten edellisen blogipäivityksen. Meillä on viime päivinä keskitytty sintin kuumeeseen, joskin nassikka alkaa olla onneksi taas kunnossa. Keskiviikosta (vai oliko se jo tiistaista?) asti olemme tehneet "vuorotyötä" siipan kanssa. Aamupalaverista lounaan kautta kotiin päästämään vuorostansa siippa töihin. Pirtsakka pikku kuumepotilas ei ole helpolla kellistynyt punkan pohjalle parantelemaan kuumettansa, vaan touhotus on ollut ihan samanlaista kuin terveenäkin. Päiväunet on toki olleet piiitkät, mutta muuten meno on ollut sanoisinko, tarmokasta. Ainoa keino jolla olemme saaneet sinttiä lepäilemään, on lähteä kotoa pois. Niinpä torstaina iltapäivällä sintti ja minä lähdimme Bauhausiin ostoksille ja perjantaina iltapäivällä hengasin keskustassa kaupoissa ja Ateneumissa. Kyllähän se vähän hullulta tuntui. Olla nyt sillä lailla shoppailemassa keskellä työpäivää, mutta sintti istua pökötti tyytyväisenä ostoskärryissä ja omissa rattaissaan ja saatoin suorastaan kuulla millä kohinalla kuume laski kun ukko oli kerrankin paikoillaan. Ja sainpahan tehtyä ne "pitäis hakea"-ostokset joita ei koskaan arki-iltoina jaksa tehdä. Myös ruokaostokset on tullut kätevästi hoidettua samalla metodilla kun siippa ja sintti ovat rattailleet aamupäivisin kaikessa rauhassa ruokakauppaan (kerrankin meillä on ollut koko viikon jääkaapissa riittävästi maitoa ilman, että on välillä jouduttu turvautumaan maitojauheeseen...)

Muitakin työjaollisia asioita olen huomannut meidän toteuttavan, minä vastaan herkkujen leipomisesta ja siippa vastaa herkullisten ruokien kokkaamisesta. Kuvio alkaa olla aika toistuva (vaikka arkiruokaa tietysti tehdään yhdessä). Mutta näin viikonloppuisin huomaa, että minä leivon ja siippa tekee muuta ruokaa. Toimii. Siipan viime viikonloppuisia herkkutestailuja laitan seuraavaan kirjoitukseen.
Minä testasin tänään banaani-taateli-muffinsseja, tuli muuten melkoisen hyviä ja meheviä.


Taikina:
300 g jauhoja
2 kananmunaa
loraus maitoa
2 tl leivinjauhetta
muusattu banaani

Taikinan toinen osa täytyy tehdä kattilassa. Ideana on saada massasta pehmeää ja paksua sekoitettavaksi edellämainitun taikinan "perusosan" joukkoon. Eli; pieneen kattilaan noin 1/2 dl vettä, puolikas taateliharkko, noin 1 dl fariinisokeria, noin 50 g voita, noin 3 rkl hunajaa. Keittele seosta miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia niin, että taatelit ovat pehmenneet ja ainesosat alkavat olla yhdessä puuromaisena mössönä. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita kevyesti taikinan sekaan.

Murupäällinen: siihen samaan kattilaan missä keittelit taateliseoksen voit ihan ilman pesuja heittää myös murukuorrutteen ainekset. Herkkuun tarvitset noin desin isoja kaurahiutaleita, omantunnon mukaan fariinisokeria ja voita. Sulattele ja sekoittele massa tasaiseksi ja lusikoi muffareiden päälle.

Lykkää koko muffarikomeus uuniin ja odota.

2 kommenttia:

  1. Noniin hyvä nyt tulee näitä reseptejä niin vois joskus innostua kokeilemaan..

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Kohta laitan superhyvän lohitartarin ohjeen...

    VastaaPoista