torstai 8. joulukuuta 2011

Saako jo vähän unelmoida...?

Tässä alkaa kohta uskoa itsekin siihen, että tämä kuukauden päivät muhinut postaus voisi olla kohta "julkaisuvapaa". Kyllä se remontti sieltä pikkuhiljaa valmistuu, vaikka pitkältähän nämä vikat viikot tuntuvat...
Kylpyhuoneen väritys on hyvin neutraali. Valkoiset isot laatat seinillä valkoisella saumauksella ja tummanharmaat lattialaatat tummanharmaalla saumauksella. (Eli pääpiirteittäin sitä samaa tyyliä mitä kaikilla muillakin on nyt lähiaikoina tehdyissä kylpyhuoneissa.)
Sen sijaan meille ei tule sitä normivarusteena yleensä olevaa rämisevää peilikaappia, jonka sisällä on tyypillisesti se kylpyhuoneen ainoa pistorasia. Siihen kun tökkää hiustenkuivaajan kiinni saa töpseliä irti repiessään pelätä henkiriepunsa puolesta ihan tosissaan. Tuntuu, että se koko kaappi tulee sieltä seinältä silloin alas. No meille ei sitä tule, eikä tule muuten allaskaappiakaan.

Tämän kuvan ottamisen jälkeen kylpyhuoneessa on pistetty tuulemaan. Siippa juuri raportoi, että kaakeloinnit ovat hyvässä vauhdissa! Jippii!
Vessan katto madaltuu siinä mielessä reippaasti, että putket tulevat aika ronskisti alaspäin tuolta katosta. No se ei haittaa, sillä meidän talossa on hieman korkeammat huoneet kuin normaalisti tämän ikäisissä on.
Sen sijaan meille tulee iso iso peili lavuaarin ja pöntön yläpuolelle (remppamiehet saivat vanhan peilin siististi irti, joten se saa palata paikalleen, joskin nyt se kyllä kehystetään jotenkin kivasti. Se, mitä tuo kivasti tarkoittaa käytännössä, on minulla vielä vähän työn alla...) Pönttöä vastapäiselle seinälle mahtuu syvyydeltään kapoisia kaappeja. (Voiko "syvyydeltään kapoisia" sanoa? Kuulostaa korvaan oudolta. No joka tapauksessa, sellaisia tulee, todennäköisesti Ikeasta perusvalkoisia ja siistejä)
Muihin asuntoihin tulee meidän taloyhtiössä joko suihkukaapit tai suihkuseinäviritykset, mutta meidän linjaston kylpyhuoneet ovat siinä mielessä vähän spesiaaleja, että meillä on varsin isot ikkunat kylppäreissä. Tämä tarkoittaa sitä, että suihkukaapit eivät oikein tule kyseeseen. Törröttäisivät aika tökerön näköisesti puoliksi ikkunan edessä... Meillä jatketaan siis kylpyhuone-elämää vanhanaikaisesti suihkuverholla.
Lottovoittoa odotellessa tilasin H&M Homesta kivan suihkuverhon ja maton ja taidanpa vielä pari pyyhettä ottaa tuohon settiin kaveriksi, kun tyrkyllä niin hyvin ovat...
Nyt kun olen saanut kylpyhuoneen systeemit hanskattua, kaapit valittua ja kohta puoliin valaistuksen mietittyä, täytyy siirtyä muihin huoneisiin.
Teemme tässä samassa rytäkässä pienen pintaremontin ja vaihdamme tapetteja eteiseen ja makuuhuoneeseen. Makuuhuoneessa onkin komea reikä keskellä seinää muistona keittiön putkien moukaroinnista, joten ei tarvi kahdesti miettiä, että jaksaisko vaihtaa tapetin...
Olohuoneessa ja keittiössä ei tapetteja olekaan kuin tehosteseinät ja siitä tapetista pidetään edelleenkin todella paljon. Mutta katsotaan nyt, joutuuko niitäkin uusimaan...
Neljä vuotta ollaan asuttu ja kyllä vaan alkaa olla monessa kohtaa paperitapetit vaihdon tarpeessa.

Keittiössä on välitilalaatoitus ja saumauksetkin tulleet tämän kuvan ottamisen jälkeen. Vielä tuolla kyökissä on aika paljon tehtävänä. Seinien maalaus ja pikku viimeistelyt... ;)
Siinä on ollut tiskikone ja oletettavasti siinä tulee myös olemaan tiskikone ihan tuota pikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti