maanantai 31. lokakuuta 2011

Kirjamessut

Sunnuntaina käytiin kirjamessuille. Olin jo vähän tuuminut, että ei vissiin tänä vuonna tule mentyä, kun en jaksanut alkaa mistään kysellä vapaalippuja sinne. Mutta lauantainapa kummitätini antoi sintin synttäreillä omat vaparinsa jotka olisi muuten jääneet käyttämättä. Joten mentiin kuin mentiinkin messuilemaan. Siellä sitten orastavassa flunssassa kierreltiin ja vähän puhti poissa selailtiin kirjoja ja ihmeteltiin taas kirjamessujen oheistoimintojen määrää ja kirjavuutta.
Mun mielestä siellä oli aika hyvissä hinnoissa kirjat, tai siis, ei kai missään varsinaisesti mainostetakaan, että messuilla olisi jotenkin erityisen edullista tehdä ostoksia, mutta jotenkin sitä vaan silti niin odottaisi... Nyt ei päästy siipan kanssa oikein kumpikaan vauhtiin. Ostokasseihin eksyi lopulta vain pakollinen Steve Jobs elämäkerta sekä Wilkinson ja Picketin Tasa-arvo ja hyvinvointi, joka vaikutti kiinnostavalta. Niin ja sintille ihana pikku kakkosen t-paita. Mutta kahden himolukijan messukäynniksi saalis oli kyllä aika säälittävä...

Sintti sai hauskan 3D kortin, jonka hän sitten ihan itse teki, öh, taiteeksi. Ei se kuitenkaan, hämmästyttävää sinänsä, ihan suikaleiksi tuota kukkaa saanut, vaikka takakannen ohjeissa todettiin, oletettavasti aikuisille, että "Do this gently..."
Suuri keskittyminen synttärilahjapalikoihin.
Tää messuasia on jotenkin jännä juttu muutenkin. Habitaressakin alkusyksystä (vessareissun ja tuttuihin törmäämisen jälkeen) jaksettiin kierrellä näyttelyitä reilu tunti. Jep. Niin kiinnostavaa oli... Löysin yhden kivan maton ja hauskan pahvisen lastenhuoneen tuolin ja testasin jo aikaisemmin minua kiinnostaneen humantoolin, mutta muuten oli kivat jutut vähissä. Lähinnä tuli bläääh-tunne tai kuten siippa asian ilmaisi: ihan kuin olisi kiertänyt Lanternan kaupat ja poikennut kotimatkalla yhdelle kirpparille. Jotenkin ainakin tuota Habitaren konseptia pitäisi freesata, vuodesta toiseen samat näytteilleasettajat ja samat tavarat. Päänäyttelyssä ei ole ollut juuri minään vuonna mitään kovin kiinnostavaa... Paitsi jotkut erityiset teemat kuten Trashdesign ja ArtHelsinki jotka olivat kivoja.

2 kommenttia:

  1. Moi mitä kuuluu? :) fani täällä on vakuuttunut siitä, että olet taas ansainnut pullakahvit! :)

    VastaaPoista
  2. Moi, hyvää kuuluu! Pidin suosilla koko marraskuun hiljaisuutta täällä kun ei kerta ollut mitään mistä kertoa! Aikamoista. Ihanaa päästä kohta kotiin, niin ikävä omaa sohvaa ja kirjahyllyä. Omaa keittiötä ja omia vaatekaappeja. Hassua. Ei uskoisi. :)

    VastaaPoista