tiistai 10. toukokuuta 2011

Tavallinen tilli ja sinnikäs ruohosipuli

Tänään sain multaa ja kun siippakulta vielä kaivoi kellarin uumenista esiin läjän terrakottaruukkuja, olin valmis tositoimiin. Tässä tapauksessa ja tänään ne tositoimet kylläkin rajoittuivat lähinnä herttaisiin yrtti-istutuksiin kuistille, mutta kuitenkin!

Tavallinen tilli. Niin siinä pussissa luki. Ei turhia kikkailuita ja selityksiä. Tavallinen tilli. Ytimekästä!
Keltaiset nimilaput saivat siemenien pussit hupuksi.

(Kellari on muuten minulle aika nounou-paikka, ties mitä siimahäntiä siellä vilistelee romuläjien keskellä. Tehdyn työnjaon mukaisesti siippa käy kaivelemassa kellaria ja minä odotan maksimissaan siinä yläportaalla seisten. Järjestely edistää meidän perheessä oman mielenterveyteni lisäksi myös siipan mielenterveyttä. Aina silloin tällöin käyn reippaana siedätyshoitamassa itseäni ja otan pari luontevan rentoa askelta portaiden jälkeen kohti haravia ja kuopsutusvälineitä, mutta tämä tapahtuu vain silloin kun tunnen itseni erityisen vahvaksi päihittämään esim. hiiren.)


Pitäisi laittaa vielä vähän kelmua päälle, jos auttaisi itämään vähän rivakammin. Muttamutta kun ne muovit on niin rumia, piipittää pehmohiiri...
Vinksahdus. Ensin mietin, että - jaha, täytyypä kääntää kuva, mutta äh, mitä turhia, vinksahtaneella kuistilla ei voi tulla suoria kuvia.

No mutta se kellarin viehätysvoimasta ja takaisin istutuspuuhiin. 
Meidän kasvimaa on aivan karmaisevassa kunnossa, sille pitää tehdä täysremontti ennen kuin voimme istuttaa sinne yhtään mitään. Viime keväänä teimme valtavan työn sen perkaamisessa, mutta sitten loppui aika kesken ja kasvimaan valtasi viivasuorien porkkanarivistöjen sijaan viheliäiset rikkakasvit. Sinnikkäinä sisseinä sieltä pinnistävät ylös tällä hetkellä vain valkosipulit ja ruohosipulit. Odotan sitä viikonloppua lähitulevaisuudessa kun pääsemme kasvimaan kimppuun, huoh. Siemenpusseja on vielä yrttiepisodinkin jälkeen jäljellä ja ainakin palsternakka, porkkana ja punajuurikas odottavat pääsyä kasvimaahan...
Mutta koska minussa asuu jossain kolossa pieni realisti, epäilen, että emme saa tänäkään kesänä vallattua kasvimaata takaisin kurin ja järjestyksen piiriin.
Tästä syystä siis laitoin nyt yrtit ruukkuihin ja kuistin ikkunalle, josko edes jotain alkaisi itää...

Kesävarpaat molemmilla. Rähjäiset ja likaiset, näin sen olla pitää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti