perjantai 7. joulukuuta 2012

Pakkastesti

Eilen lähdettiin auringonlaskun aikaan kotoa mökille testaamaan yöpymistä pakkasella ja fiilistelemään itsenäisyyspäivää lumen ympäröimänä. Huh hei! Kyllä meitä vähän illalla jännitti, että ollaanko ihan kalikoina aamulla, mutta kas vain, tuvassa oli +17 kun herättiin! Sanoisin, että se on aika hyvin, ottaen huomioon, että mökin eristykset ovat luvalla sanoen vaatimattomat. Tuo meidän "uusi osa" eli lisäsiipi eristettiin seinistä rakennusvaiheessa ja se on kyllä selkeästi parantanut tilannetta, mutta ei siinä uudessa osassakaan lattialautojen alla ole kuin tervapaperi meidän ja maan välissä.


Olihan se nyt idyllistä, täytyy sanoa, hiljaisuuden rikkoi vain silloin tällöin ohi suhahtava metro (joka tuo vaan turvallisuuden tunnetta itse asiassa) ja lumi valaisi ulkona kivasti (ja Ruukin tornin valot, se on aikamoinen valosaaste kyllä. Ei se minua häiritse, siellähän loimottelee, mutta käy sääliksi tornin vieressä olevan kerrostalon asukkaita. Joku mökkinaapuri tiesi kertoa, että ihmisillä kerrostalossa on aina verhot kiinni sillä puolella seinää joka on tuota valotornia vastapäätä...)

Ja tuo uusi kameranrunko. Voi vitsi. Se on hyvä. Otin nämä kaikki kuvat pimeällä pihalla ilman salamaa...


2 kommenttia:

  1. Tuo omenapuunoksa-kuva on todella kaunis. Varmasti oli tunnelmallinen elämysmatka. Muutama päivä sitten radiossa haastateltiin asunnotonta miestä, joka asuu Pitäjänmäen liikenneympyrässä. Hän sanoi, että lumi lämmittää. Tuli ihan huono omatunto, kun samanaikaisesti kiukuttelin itselleni korkeaa laskupinoa. Suhteellista sekin!

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Tasan ei käy... Kyllä sitä olen monesti miettinyt, että miten sitä reagoisi jos joku meidän mökkiä yöpymiseen talvella käyttäisi... Ja olen tuuminut mielessäni, että ei se yöpyminen paha juttu olisi lainkaan. Sen sijaan jos paikkoja rikotaan ja sotketaan, niin se on inhottava ajatus. Kyllähän meillä tuolla alueella molempia tapahtuu, eikä ne mitään miellyttäviä yllätyksiä ole. Väistämättä kun on aina vähintään ikkuna tai ovi rikki... Pahimmillaan on kaikki tuhottuna. Se aina itseä syksyllä ja keväällä pelottaa...

    VastaaPoista