lauantai 8. joulukuuta 2012

Jouluhaaste

Kummitätini Rikkaruohoelämää-blogista heitti jouluhaasteella. Olen hirveän huono vastailemaan tällaisiin haasteisiin, mutta tämä tuntui sopivan kokoiselta haasteelta jopa minun selätettäväksi :D
Haasteeseen kuuluu vastata seuraaviin asioihin: 

1. Lempijoulukukkani:
Pidän hirmuisesti tulppaaneista ja kyllähän niitä voisi jouluksikin jo ostaa (tajusin jotenkin vasta nyt), mutta kyllä hyasintit ja havut kuitenkin ovat aika ihania joulun aikaan...


2. Joululaulu joka virittää tunnelmaan:
En voi vastustaa Tulkoon joulu kappaletta. Se on huikean kaunis. (Ja muistan joskus ylä-asteella laulaneeni sen joulujuhlissa bändin kanssa, jonka kanssa olimme käyneet biisin kertaalleen läpi. Se oli järkyttävää, biisi meni aivan reisille ja meinasin kirjaimellisesti heittää mikin kädestäni kesken kappaleen... Ainostaan laulua harrastavan kuvismaikan napakka pään pyöritys esti viskauksen ja kieuin silmät häpeästä kirvellen biisin loppuun. Se oli kammottavaa.)

3. Tätä jouluvalmistelua en koskaan jätä tekemättä:
Minulla on oikeastaan kaksi juttua jotka teen aina. Joululahjat täytyy tietenkin aina pakata jotenkin nätisti. Tämä on aika itsestään selvyys. Viime vuonna ne näyttivät tältä. Tänä vuonna varmaan tyylillisesti aika samoilla linjoilla mennään, sillä olen tykästynyt näihin pakkauspapereihin...
Toinen tapa on se, että käyn läpi vaatekaappimme ja vien siistejä mutta käytöstä meillä tipahtaneita vaatteita Pelastusarmeijan pataan. Samalla kun vien ne hyvistä (mitään lumppua tai silkkaa roskaa en keräykseen kiikuta) ja puhtaista (toinen ehdoton edellytys) vaatteista kootut nyssäkkäni padan alle, tiputan myös pataan setelin.


4. Jouluntuoksu
Siippa keitteli viime vuonna itse glögiä moneen otteeseen. Tänä jouluna ei olla vielä kertaakaan keitetty. Itse asiassa siippa meinasi tänään keitellä, mutta oli bulkkipunkut vähissä eikä tänä vuonna ollut omaa luumumehuakaan jota viime vuonna käytimme, eikä raaskittu Ripassoa uhrata glögipohjaksi, joten jäi vasta fiilistelyn asteelle se keittäminen... Glögin mausteiden keittämisestä tulee ihan tajuttoman hyvä tuoksu kotiin.
Paras joulutuoksu on kuitenkin parin vuoden takaa. Sintin eka joulu ja vauvan tuoksu :)


8 kommenttia:

 1. Olipas mukavan rento haaste! Eilen yritin etsiä tietoa tuosta glögin keittelemisestä. Voisiko reseptin saada tänne blogiinkin ja sen verran tietämätön olen, että toimiiko keitettyä glögiä pullottaa, antaa lahjaksi ja keittää uudelleen?

  Mukavaa joulun odotusta teille! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idis! Kaivelen siipan muistia ja palaan asiaan pian! :)

  VastaaPoista
 3. kiitos :) voisi vähintään itsensä yllättää jouluna omalla glögillä kaupastaostettujen sijan.

  VastaaPoista
 4. Tulppaani on yksi, eikä yhtään huono vaihtoehto joulukukalle. Ihastelin viime vuonna noita joulupakettejasi ja tuunasin eilen omia samaan tyyliin. Laitan kuvan blogiin, kunhan tässä kerkeän.
  Varmasti paras joulutuoksu koko ihmisen elämässä on tuo "tuoreen" vauvan tuoksu.

  VastaaPoista
 5. Ehdinkö/saanko olla ensimmäinen hyvän joulun toivottaja? HYVÄÄ JOULUA MINNA! Tulevat viikot menevät varmasti vauhdilla ja etteivät vaan toivotukseni unohdu! Kiitos joulufiilistesi jakamisesta ja blogisi annista muutenkin! Ihanaa joulun aikaa sulle ja rakkaillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ämpärikaverini mun! Samoin, ihanaa joulua koko perheelle! Olisko Minä ja Minna kollektiivilla taas kevätkaudella aikaa vääntää taidetta? Mä en nyt syksyllä ehtinyt yhdellekään keramiikkatunnille, vaikka olin kauden maksanut ja kaikkea! Hirveää, miten ei ihminen muka voi ehtiä?

   Poista
 6. Kiitos Minna hauskasta haasteesta! Pitääkin hieman fundeerata tätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiih, ole hyvä vaan! Tämä oli aikas kiva haaste, helppo nakki niin sanoakseni ;D

   Poista