maanantai 6. helmikuuta 2012

Kaverini korianteri

Omnom. Niin se vaan on, että hurahdettuani noin puolitoista vuotta sitten korianteriin, en ole vielä mehevämpää maustemellakkaa keksinyt suulleni kuin korianteri kavereineen. Viikonloppuna tein uunissa kirjolohta, se tuppaa monesti olemaan aika tunkkaisen rasvaisen makuista (tai siksi siis meillä ei juuri koskaan ole kirjolohta koska kuvitelmissani se on juuri tuollaista, yöäääh.) No joka tapauksessa, nyt ostin ison klöntin ko. kalaa ja maustoin sen huolella. Kalanen sai päällensä suolaa, pippuria, chilirouhetta, kaardemummaa, silputtua ruohosipulia ja silputtua korianteria. Sitten vaan uuniin ja perunat kiehumaan. Kastikkeeksi laitoin maustamatonta jukurttia johon sekoitin, kuinkas muutenkaan, korianterisilppua, basilikasilppua, suolaa, pippuria ja lorauksen appelsiinimehua. Oli muuten hyvä kokonaisuus, yllättävän raikas, ei tietoakaan siitä pelkäämästäni tunkkaisuudesta. Jäkiruoaksi tein vielä appelsiinirahkalla täytettyä kääretorttua. Tunnissa oli pöperöt pöydässä.


Katettiin sintillekin oikein matala lautanen haarukalla ja "veitsellä" (eli lusikalla). Tyyppi sotki aivan huolettomasti ja hoki samalla "nam nam". Ja kun jompi kumpi ruokailuväline tipahti lattialle, osoitti pieni perunainen sormi alaspäin "tippu!".
Sintti on syönyt itse jo useamman kuukauden ajan, tarhassa oppii niin nopeasti nämä kuviot. Se on se ikätoverien esimerkin voima kummallisen kannustava juttu... Niin hyvässä kuin pahassa... Nyt on nimittäin kuvioihin tullut tämä aikasmoisen sottainen syöminen, taitoa olisi syödä oikein siististi, mutta vissiin se on vaan niin paljon siistimpää olla bädäri ja vähän nassutella niin sun näin. No samapa tuo, kyllä se siitä taas.


Mistä tämä viikonloppuna väännetty korianterikala taas mieleen putkahti, johtuu siitä, että kävimme työkaveriporukalla syömässä Shanghai Cowboyssa joka käyttää korianteria vielä reippaammin kuin meikäläinen. Ja siitäkös minä olen onnessani. Rafla on kiva; palvelu melko hidasta, rasva käryää ja ruoka on niiiiiiiin hyvää. Suosittelen. Jos siis tykkää korianterista. Ja kestää hieman hitaan toiminnan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti