tiistai 2. elokuuta 2011

TO DO

Eilen alkoi työt. Aivot ovat ihan täysin narikassa ja vielä tänäänkin koko työpäivä oli yhtä piinaa kun ei saanut yhtään mistään minkään valtakunnan otetta.
Töiden sijaan tein listan elokuun aikana eimillääntavallapalkkatyöhönliittyvistä-puuhasteluista:
 • mökin valkoisten osien maalaus loppuun
 • pation rakentaminen
 • terassituolien kohtalon päättäminen (ostetaanko varauksessa olevat ihan ookoo tuolit vai ei? Mitenkään erityisen innostuneita emme kumpikaan ole nyt varauksessa olevista tuoleista, mutta ei niissä mitään vikaakaan ole ja hintakin on mukiinmenevä... Huoh. Kannattaako tyytyä kompromissituoleihin?)
 • uuden terassipöydän kansilevyn öljyäminen
 • ne suojaverhot kuistin rumien hyllyjen eteen. (Mars, mars, pitäis olla jo tehtynä!)
 • laihdutuskuurin aloittaminen. (Siis nyt nää vauvakilot alkaa olla niiiiin nähty.)
 • kuistin yrttien tappamatta jättäminen (viime viikon reissuilut otti aika koville yrttiparoille, nyt täytyy yrittää hoivata niitä vähän paremmin. Vesimelonitoiveista olen jo luopunut. Ei niitä kyllä nyt mitenkään ehdi noista honteloista varsista kasvaa...)
 • etsi hyviä kesäkurpitsareseptejä. (Lavakauluskasvimaa on kerta kaikkiaan villinä, kesäkurpitsat ovat valtavia. Hassua, miksiköhän olen niitä ylipäätään istuttanut? En ole koskaan ollut mikään kesäkurpitsan suurkuluttaja. Ihan ok ruuan seassa ja vartaissa yms. mutta ei mikään ykkösvihannes lainkaan.)
Voi mamman basilikoja ja raparperejä! Olivat ressukat ulkoruokinnassa viime viikon ja kyllä vain osumaa saivat. Nyt jos virkoilisivat vähän kun ovat taas tuossa tutulla paikallaan kuistilla...
Juma. Tuo hervoton mötkäle on kesäkurpitsa. Emännän jalka, kokoa 37, antamassa kuvaa mötkäleen hirviömäisistä mittasuhteista. Eikä tuo ole vielä edes kypsä. Seuraavalla kerralla voinen laittaa sintin siihen viereen pötköttämään mittatikuksi...
Salaatit ovat kasvaneet puoli metriä korkeiksi pensaiksi. Justiinsa. Mahtavatkohan ne enää olla syömäkelpoisiakaan? Meinaan vaan, kun yleensä ne ruukataan syödä sellaisina kämmenen kokoisina lehtinä. Nuo ovat nyt lähempänä raparperinlehtien kokoa...
Tänään tultiin alkuillasta mökille. Sintin nukkumaanmenon jälkeen kaivoin laukusta villasukat jalkaan, keitin kuumaa kaakaota ja luin sohvalla The Time Traveller's Wifea ja odotin siippaa korjaamaan nettiyhteyksiä. Sähläsin jotain ja lopputulos oli se, että netti ei enää toiminut koneella. Kun siippa tuli, katsottiin yhdessä uudenmaan uutiset Areenalta. Siinä suurinpiirtein 7 minuutin kohdalla alettiin kiemurrella. Tsih, ihan hauska juttu kaiken kaikkiaan, mutta on se vaan karmeata katsella itseään ja vatsamakkaroitaan töllöstä.

4 kommenttia:

 1. Uusi lukija täällä hei! Ihana blogi ja kävin kurkkaamassa heti uutisjutunkin :) Hyvä juttu, mäkin ihan innostuin ajatuksesta että ei sitä aina tarvi vaihtaa isompaan asuntoon vaan vois olla järkevä, kompaktin kokoinen city koti ja ihana citymökki! Seuraan varmasti jatkossakin teidän juttuja.

  VastaaPoista
 2. Uusi lukija! Hei itsellesi! Kiva kun tulit! :)
  Nauratti tuo toinen kommenttisi noista ipadin syömisistä, meillä on niiiiin sama juttu. Pehmot ja ylipäätään omat lelut eivät kiinnosta pikkumiestä puoliksikaan niin paljon kuin vanhempien elektroniikkalelut... :D
  Meillä on sintillä oma kaukosäädin jota se saa kaikessa rauhassa mutustella, se on toiminut tosi hyvin harhauttimena!

  VastaaPoista
 3. Kesäkurpitsaa voi säilöä samalla tavoin kuin tavallista kurpitsaa; kurpitsasalaattia ja -pikkelssiä. Talvella hyvää lisäkettä lautaselle. Netistä löytyy runsaasti muita hyviä kesäkurpitsareseptejä. Meillä on joka kesä kesäkurpitsaa ja/tai tavallista kurpitsaa. Aina on kaikki tullut syötyä ja joskus on satoa kannettu/annettu naapureillekin. Mielellään ottavat vastaan.

  VastaaPoista
 4. Täytyypä varmaan kokeilla pikkelssiä! Ei noita köntyksiä montaa ole, mutta niin karmaisevan kokoisia niistä uhkaa tulla, että pikkelsiajatus alkaa kuulostaa oikeinkin hyvältä! ;)

  VastaaPoista