sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mansikkasalaatti

Kaverit oli käymässä illalla ja tehtiin aikas erinomaiset sapuskat heidän kanssaan. Toivat lihat ja makkarat hallista tullessansa, me tehtiin alkupalaksi pitkästä aikaa lohitartaria, lihojen kanssa oli oikein hyvää lämmintä papusalaattia ja jälkiruoaksi tehtiin meidän vakio kesäherkkua: mansikoita basilikalla, ruokosokerilla, limettimehulla ja rommitujauksella.
Tuo mansikkaherkku on mahtava. Erittäin yksinkertainen valmistaa ja sitä parempi mitä pidempään ehtii marinoitumaan. Yleensä me tehdään se muutama tunti ennen ruokailua valmiiksi odottamaan. Resepti on vapaasti muistellen muokattu alunperin yksien kavereiden muutama vuosi sitten opastamasta mansikkasalaatista. Kai tuo suurinpiirtein samanlainen on kuin se alkuperäinen, mene ja tiedä, mutta hyvää on!


Meitä oli viisi syöjää ja pilkoimme salaattiin noin kolme litraa mansikoita ja 100 grammaa tuoretta basilikaa silputtuna. Nyrkkisääntönä pidän yleensä sitä, että mansikkalitraa kohti on noin 1-2 basilikaruukkua (ne kun on niin köppäsen pieniä, mutta nyt siippa löysi hallista kunnon nippuja, joista kukin painoi 100 grammaa, joten ei tarvittukaan kuin yksi nippu koko salaattiin, oh, mitä luksusta!)
Sekaan reipas loraus ruokosokeria, sellainen riuska "huntu" mansikoiden päälle, yhden limetin mehu ja tujaus vaaleaa rommia (lapselle otettiin ensin oma satsi marinoitumaan ilman rommia). Sekoitetaan ainekset ja annetaan mehustua. Erityisesti se runsaahko neste mikä aineksista muhiutuu salaattikulhon pohjalle on jumalaisen hyvää...
Herkkua herkkua...

9 kommenttia:

 1. Moikka,

  Kuulostaa tosi erikoiselta yhdistelmältä nuo mansikat ja basilika. Oikeastaan niin erikoiselta, että tuotahan on varmaan pakko kokeilla.

  Jari

  VastaaPoista
 2. Varmasti herkullista, taidanpa kokeilla lähiaikoina.

  VastaaPoista
 3. Jari ja T, kannattaa tosiaan kyllä kokeilla, on tosi hyvää! En ole kokeillut koskaan, että onnistuisko tuo pakastetuista marjoista, joten nyt kannattaa testata kun marjaa on vielä reilusti tarjolla tuoreena :)

  VastaaPoista
 4. että vesi nousi kielelle. Pakko maistaa

  VastaaPoista
 5. Minna, saanko laittaa ohjeen kiertämään (lähde mainittuna)?

  VastaaPoista
 6. Hei, tämä reseptisi pompsahtaa nyt blogistaniassa eteen joka paikasta, on ihan pakko kokeilla! Suuret kiitokset vinkistä :)

  VastaaPoista