maanantai 23. tammikuuta 2012

Reikä seinässä

Kuten olen monesti vinkunut, meidän seinät ovat nk. "kanapaskaa" joten kolhaisut ja naulan iskemiset aiheuttavat joka kerta iloisen ropinan parketille.
Aikanaan paikattiin saneerauslaastilla noita kanapaskaseiniin tulevia reikiä, mutta se se on kuulkaa pirullisen työlästä puuhaa. Sekoitella nyt sitten sementtiä alvariinsa. Se kun vielä kuivuessaan vetäytyy ja on hankala levittää tasaisesti jajajajja...

Tällaista tämä on. Paikkauksen paikkausta kaikkein arimmissa kohdissa. Nyt tosin meinataan vetää tasoitetapetit kaikkiin näihin ongelmakohtiin. Se tasoitetapetti pitää seinät kasassa. Mutta sitä ennen täytyy toki nuo rei'ät täyttää.

Kävin jo aikoja sitten kyselemässä naapuritalon remonttiputiikista "laiskan naisen" valmislaastia. Jotain jolla voisi tukkia noita reikiä. Paklaustuubithan on täysin turhia silloin kun kyseessä on muutamaa milliä syvempi reikä... Tuumin, että ammattilaisilla on PAKKO olla jotain kätevämpää massaa kuin nuo veteen sekoitettavat laastit. Ja onhan heillä! Ja nyt on myös meillä. Tulkoot tähän taas maksamaton mainos: Nicolorin kevyt täyttötasoite. Mainos siksi, että parissakin isossa rautakaupassa ainetta kysellessäni (en muistanut mössön nimeä) sain vain huteria näkemyksiä siitä, että tarkoitan varmasti saneerauslaastia tai paklaustuubia...

Testasin äsken massaa. Miksi, oi miksi en ole tiennyt tämän unelmaisen ihanan massan olemassaolosta jo kauan sitten? Ihan mahtavaa mössöä! Käytin ensin sivistyneesti lastaa apunani, mutta huomasin nopeasti, että mössön koostumus on kuin muovailuvahaa! Siitä vaan siis omat tassut käyttöön ja muotoilemaan massaa reikien täytteeksi. Mykistävän helppoa. Muotoilin tassumetodilla jopa yhden lommoisen kulman uusiksi. Taisin löytää taas uuden luottotuotteen remonttivarustearsenaaliin!

Pelastus tulee mustassa purkissa. 3 litran saavi maksoi vajaa 15 euroa ja äsken tekemiin korjauksiin hujahti vain pikkaisen pintaa. Uskoisin, että tämä purkki riittää meille kyllä kaikkiin tuleviinkin korjauksiin erinomaisesti.

Ennestään luottokamoihin on kelpuutettu Helmi-kalustemaali, oikeata sävyä olevat seinämaalit (kun sattuu ja tapahtuu noille seinille koko ajan jotain), Black & Deckerin minikokoinen akkuruuvinväännin, lasikuituinen tasoitetapetti ja nyt tämä unelmaisen ihana Nicolorin täyttötasoite.
Vähästä sitä ihminen innostuu. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä kannattaa! Taitaa suurin osa noiden isojen rautakauppojen myyjistä olla tällaisia tavallisia ei-ammttilaishessuja kuin itsekin, joten he eivät kyllä välttämättä ole kuulleetkaan tästä massasta...

    VastaaPoista