sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Suunnitelmia

Tänään oli hyvä päivä suunnitella puutarhan yhtä nurkkausta. Sintti heräsi reippaana tarhalaisena myös sunnuntaiaamuna klo 7... Mentiin sitten jo ysin aikoihin ulkoilemaan ja samalla otettiin mittoja ja suunniteltiin pation rakentamista ja sen lähiympäristön perusparannuksia. Alkukesästähän teimme lavakauluksista kasvimaata ja istutimme mökin seinustalle mustikkaa ja raparperia. No seuraava steppi on tuon pienen alueen skarppaus siten, että tehdään liuskekivistä polku huussin ovelle, tehdään kunnon penkki noille mustikoille ja raparpereille kunnollisine katteineen ja ruohon rajauksineen ja viilataan lavakaulusten takainen varjoinen paikka siistiksi rikkaruohoista ja sinnikkäästi leviävistä ruusupuskista. (Lääkkeeksi ajattelin katetta ja muutamaa varjoon sopivaa kasvia. Ei jää rikkaruohoille kasvutilaa.)
Ajattelin, että vetäistään myös ruusupensasaidan alle katetta (se on niiiiiin ruma vuohenputkineen...) ja ehkäpä voisi istuttaa tien puolelle kuunliljaa koko matkalle, meillä kun on puutarha-alueella se tapa, että jokainen pitää oman tonttinsa kohdalta tietä kunnossa riipimällä pensasaidan alta ja tieltä rikkaruohot pois. Monilla naapureilla on ratkaistu tuo ikuinen aidan alusen kitkeminen sillä, että ovat istuttaneet jotakin pieneen tilaan menevää siihen aidan alle tien poskeen. Erittäin järkevää ja nätin näköistäkin vielä.
Vähän tässä jo heiluteltiin sitäkin korttia, että jospa kuitenkin tehtäisiin patio nyt syksyllä... Onhan tässä maan jäätymiseen aikaa vielä pitkä tovi. Parhaimmassa tapauksessa parikin kuukautta hyvää rakennusaikaa... Mutta katsotaan nyt mitä tässä ennätetään, syksy on aika ruuhkainen ilman patioprojektiakin... (Toppuuttelee hän itseään.)

Mittasuhteet ei ihan pidä kutiansa, mutta pointtina onkin tämän kuvan avulla muistaa, että mitä suunniteltiin. Kaikki kasvit ovat siis olemassa olevia, nyt täytyy vaan lisätä hirveät määrät katetta, näyttää lapiota reilusti (mm. siirtää köynnösruusu pois, se on nyt pahasti huussin oven edessä) ja tehdä polku mökin nurkalta huussin ovelle.
Hullua, yhdeltätoista syötiin siipan kanssa välipalaa ja sintti söi lounasta. Vielä muutama viikko sitten oltiin samaan kellon aikaan vasta aamiaisen kimpussa...
Hih, ei meinattu saada siipan kanssa henkeä kun nauratti niin paljon pikkumiehen lounastaminen. Vähän väsytti...
Kas noin, tämä otettu noin minuutti tuon ylläolevan kuvan jälkeen...
Vieläkö menee lounasta? Vai olisko se siinä, maistuisiko seuraavaksi esim. päiväunet?

2 kommenttia:

  1. kivoja suunnitelmia! ja tuo ruokalappu on ihan paras <3

    VastaaPoista
  2. Niin on! Vielä kun ehditään niitä toteuttamaankin! Ikuisuusongelma ;)
    Mutta pikkuhiljaa tässä laitellessa, sepäs vasta kauheaa olisikin jos kaikki olisi jo valmista!
    Ruokalaput on Marimekolta. Myyvät kahden kappaleen paketeissa vajaan 20 euron hintaan, voin suositella, erittäin hyvän kokoisia lappusia!

    VastaaPoista