sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Koti paketissa

Huh, olipa rankka päivä tänään! Eilinen päivä oli vasta lämmittelyä kun lajiteltiin tavaroita ja saatiin koko evakkokämppäkin laitettua asuttavaan kuntoon. Mutta tänään oli kyllä tosi iso duuni saada kaikki astiat (23 laatikollista), kaikki kirjat (vuosi sitten laskeskelin niitä olevan noin 800 ja lisää tulee koko ajan...) kaikki huonekalut, kaikki tilpehöörit, ihan kaikki mitä nyt ylipäätään tavaraa normaali kodissa on, pakattua laatikoihin ja muoveihin. Mutta nyt se on tehty, kiitos A, A ja P, ilman teitä meillä kyllä epätoivon kyyneleet valuis pitkin pahvilaatikoita. Ja suuret kiitokset mummuvaarilaan Espooseen, sielläkin on paiskittu pitkää päivää kun sintti on ollut päivät siellä touhuamassa. Me ollaan kyllä illallinen pystyssä tästä avusta, ihan koko apuköörille.

Yllättävän kova homma tuo oli, mutta sitten alettiin tuumailla, että niin, eihän sitä nyt tavallisessa muutossa todellakaan pakkaa kuin irtotavarat, mutta koska olet esim. yöpöydän tai keittiön tuolit käärinyt muoveihin ja teippaillut paketit kiinni? No ei me ainakaan koskaan. Nytpä tuli sekin tehtyä ja lisäsi kyllä eksponentiaalisesti duunin määrää!

Illalla! Remppafirma suojaa lattiat, siksi parketit on vielä erikseen suojaamatta.
Iiks, päivällä!

Mutta nyt on koko koti raakattu kaikistä epämääräisistä nyssäköistä, pahvilaatikoista ja "pitäiskö tää säästää, jos tätä vielä joskus tarvis?"-rojusta. Kierrätykseen meni tosi paljon tavaraa, mutta pahalta tuntui pistää yhtä paljon roinaa roskiin. Jotenkin inhaa ajatella, että sinne ne nyt menee kaatopaikkaa kuormittamaan, mutta jos ei kierrätykseen sovellu, niin pakkohan se on vaan laittaa...

Mutta ilonaiheita on rutkasti ja nyt on kaikki tekstiilit lajiteltu säkkeihin, joista osa pestään kotikoneella ja osa menee pesulaan. Kun putkiremppa on ohi, vedetään uudet ja fressit tapetit samalla vaivalla makkariin ja eteiseen. Viimeistellään remontti vielä vahaamalla parketit ja kannetaan pestyt ja puleeratut matot ja verhot takaisin kotiin. Nautin jo valmiiksi siitä tunteesta mikä tuosta todella täydellisestä suursiivouksesta tulee!! Ja toivottavasti tämä on ns. jouluksi kotiin toimitusajalla koko homma... Kädet kyynärpäitä myöten ristiin!

Nyt Frida Hyvönen soi stereoissa, sintti nukkuu ja siippa lukee lehteä, rauha on laskeutunut ja me ollaan kotiuduttu tänne Munkkaan väliaikaiskotiin. Aikas hyvä fiilis. 

Makuuhuone, viihtyisää, eikö totta?
Tämän kopin takia koko show, mutta kuten kuvasta näkyy, ihan aiheesta...

2 kommenttia:

  1. Onpa kyllä järkyttävän iso homma valmistautumisessa putkiremppaan! Tosiaankin, kovasti peukutuksia että remontti valmistuu suunnitellusti. Olen kuullut useasta suusta että usein nuo tuppaavat venymään kuukausilla... Toivottavasti teidän kohdalle ei käy näin!

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta! Tähän mennessä kaikki on mennyt oikein hyvin, meidän asuntohan oli taloyhtiössä viimeinen joka nyt tyhjentyi, remontti on ollut käynnissä alkukeväästä asti, ja haitat ovat olleet olemattomia. Toivon mukaan siis loppupätkäkin remppaa menee yhtä hyvin!

    Muuttoviikonloppu oli niin rankka, että oltiin eilen maanantaina niin maan perusteellisen poikki koko pesue. Onhan tämä sintillekin aikamoista hulinaa, ressukka sitten prosessoi yöllä kaikkia päivän tapahtumia ja vaikka se ei varmaan itse niihin kaikkiin elämöinteihinsä herää, niin me kyllä herätään...

    Mutta onneksi evakkokoti on näpsäkkä ja kivalla paikalla ja kaikki kamat on saatu purettua, viikolopuksi mennään mökille poimimaan ompot talteen jne. joten kyllä tämä tästä asettuu!

    VastaaPoista