sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pelargonien menestyksekäs talvehditus...

Kertoilin tänne joskus syksyllä, että meinaan talvehdittaa siemenestä kasvattamani pelargonit ja kiikutinkin ne suurella työllä ja vaivalla mökiltä kotiin ja vintille...
Nooooooooooooohh...


Tulipa tässä sellainen ei mennyt niin kuin Strömsössä-kokemus! En ole halunnut ajatella koko asiaa, kun lievästi sanottuna otti pannuun koko episodi. Nyt kun talvi on takana ja lumet poissa, voi jo muistella viime vuoden takaiskuja...
Ne ensimmäiset kunnolliset lumimyräkät joulukuussa (vai oliko ne jo marraskuussa...?) tappoivat nimittäin minun huolella vaalimani kukat. Siinähän kävi sillä tavalla, että vaikka vintille ei sisään vesi sadakaan, niin kova, päiviä kestänyt tuuli ja sankka lumisade kyllä löysivät vintin katosta rakosensa josta tulla sisään. Ja kuinkas muutenkaan kuin suoraan siihen kohtaan jossa minun pelargoniani olivat talvehtimassa! Kaikista vintin neliöistä ja miljoonista eri kohdista sitten juuri siihen kohtaan piti muodostua oikein reippaat nietokset kukkieni päälle! Oli se aika surkea näky! Uskomaton mäihä meikäläisen pelargonioilla. Ei voi kuin äimistellä.

Siippa teki vähän lumitöitä vintillä. Voi jee...
Ei auta, uutta siementä kehiin. Naarasleijona on nyt herätetty, kyllä kuulkaa ne pelargonit tulee vielä joku vuosi talvehtimaan menestyksekkäästi meikäläisen hoivissa. Se on varmaa. Pieni verenmaku tulee heti suuhun kun puristan huulia niin tiukasti yhteen päättäväisyyden merkiksi. Tämä on nyt periaatteellinen taisto. (Luontoa vastaan. Grrh. Miten musta tuntuu, että tää on niitä skaboja joita ei voi voittaa....?)

4 kommenttia:

 1. Kylläpä lumi tähtäsi tarkkaan! Hämmentävä kokemus varmasti ...

  VastaaPoista
 2. Saattaa olla, etteivät pelaguut olisi selvinneet, vaikka tuota luntakaan ei olisi tullut. Omani olivat autotallissa ylähyllyllä, mutta paleltuivat, koska autotallissa ei ole lämmitystä ja siten pakkasilla aika kylmää. Nuo talvetettavat kasvit tarvitsevat yleensä sellaisen +5 asteen lämpötilan. Oletteko ajatelleet jättää mökkiin talveksi pientä lämpöä? Sehän voisi olla oivallinen talvetuspaikka. Valoahan siellä joka tapauksessa jonkin verran on ja vaikka tuon viiden plusasteen lämpötila? Pääsiäisen aikaan voi hyvin jo nostaa lämpimämpäänkin paikkaan vihertymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No rehellisyyden nimissä luulen kyllä myös, että eivät nuo hengissä olisi kuitenkaan selvinneet... ;)
   Mökkiin ei kannata jättää lämpöä talveksi, se on niin harva, että menee lämmitykset ihan hukkaan.
   Äiti oli nyt onnistunut pitämään liki kaikki pelargonit hengissä, miten lienee tempun tehnyt! Täytyy vähän kuulustella sitä ;)

   Poista