sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kesäkoti ja tehtävälistat

Olemme olleet perjantaista asti aika poissa pelistä koko perhe. Sintti toi tarhasta oksennustaudin ja eipä siitä sitten sen enempää, loput voikin sitten kukin kuvitella mielessään oman kokemuspohjan kautta... Tänään kuitenkin käytiin aamupäivällä kääntymässä mökillä. Oli pakko saada vähän happea, eilinen happihyppely (tuskaisa pieni kävelylenkki Arabiaan ja ruokakauppaan) päättyi siihen, että siippa meni kuudelta illalla nukkumaan... Tänään ollaan jo kyllä huomattavan paljon pirteämmässä hapessa, joten visiitti mökille meni oikein mainiosti! Sieltä se kevät taas tulee, kyllä kyllä! Ja sieltähän se innostus taas miettiä, että mitäs kaikkea siistiä tulevana sesonkina taas mökille keksittäisikään...
Kyllä taas kaihomielin mittailin talviteloilla olevaa minitupaamme. Vielä kun metro suhahti ohi, tuli hirveä ikävä mökille (vaikka siinä mökin pihalla pakkasessa näkötinkin). Höh :)


Joulun alla ponnekkaasti luomastani TO DO-listasta on muuten selätetty osa. Jippii! Saimme kuin saimmekin eteisen kaappiin viimeinkin lisää hyllyjä ja kenkäkaappi imaisi kiitettävän osan eteisen naurettavan pienellä kenkätelineellä ja makuuhuoneen kaapeissa killuneista kengistä! Hurrraa! Tästä operaatiosta riemastuneena ja kaappini laatikoiden jo suorastaan ammottaessaan tyhjyyttä kenkäselätyksen jälkeen sain myös loppuosan kaappia siivottua ja vaihdettua muutamien hyllyjen tilalle henkaritilaa! Ja jälleen suuri omalle olalle taputus! Myös eteisessä on tapahtunut pieni ihme. Se on kuin onkin uudelleen tapiseerattu! Tästä täytyy kyllä taputtaa olalle siippaa sillä hän sen käytännössä kokonaan hoiti lopulta. Minä aloitin projektin, mutta tikkaiden ollessa mökillä kävi varsin nopeasti selväksi, että tällä pituudella ei ole paljon asiaa kurkottelemaan vuotaa katonrajaan. Ensin mietin, että miten ihmeessä onnistuin sinttiä odottaessani kiikkumaan katonrajassa ja maalaamaan sintin nurkkausta, kunnes hoksasin, että aivan MAALAAMASSA. Kyllähän nyt sen pystyy vähän pätkempikin, sen kun lisää kepinpätkiä sudin varteen...
Mutta, kuten epäilin: ikkunat ovat kuin ovatkin edelleen pesemättä. Yksi osa eteistäkin on vielä korjausmaalaamatta, enkä edelleenkään ole saanut hankittua pariin kaappiin uusia kahvoja. Enkä vieläkään ole saanut aikaiseksi uusia pehmusteita olohuoneen nojatuoleihin. Hommaa siis riittää (oho & kuinkas tässä nyt näin kävi...) ja aivan, tässä täytyy alkaa myös laatia omaa listaa mökillä tehtäviä hommia varten. Olen fiksaantunut listoihin, näin se on nähtävä, hih!

4 kommenttia:

 1. Olenpa huomannut, että jotkut ideat vaan jalostuvat, kun joutuvat odottamaan toteutusvuoroaan. Sitten on niitä ideoita, jotka saattavat kokonaan poistua listalta.
  Ja kevät on tosiaan tulossa, iiiiihhaaaanaaa....!!!

  VastaaPoista
 2. Meillä on ikkunoiden pesu sen ajan to do -listalla, kun ei ole pakkasta. Noin näppärästi on yksi stressin aihe vähemmän. Tosin kohtahan se on käsillä huonekasvien mullanvaihtoaika, joka menee minulta aina ohi. Onneksi muinaisesta huonekasviarmadastamme on jäljellä enää kaksi yksilöä ja kolmannen raato parvekkeella odottamassa että joku muistaisi viedä sen pois... Mutta hienolta kuulostaa noin monen kohdan selätys, ja erityisesti se, että vatsatautikin (auts) on selätetty!

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle D.I.Y. -haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaijai, Kiitos! Täytyypä käydä het poimimassa! Oonpas taas ollut epäaktiivinen bloggaaja kun jo monta päivää kulunut sun viestistä!

   Poista